kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

9 ölünün olması mucize

Giriş Saati : 26.02.2009 14:35
Güncelleme : 26.02.2009 21:51
Yeni Haber
Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, Hollanda'da yaşanan kazanın nedeninin araştırıldığını söyledi. Yıldırım, kazada ölü sayısının 9 olmasının bir mucize olarak değerlendirildiğini de belirtti.

Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım, Hollanda'daki uçak kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, Hollanda'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile şu anda bir ziyaret düşünmediklerini kaydederken, konu ile ilgili olarak her türlü bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

THY'nin emniyeti ile ilgili ifadelerin de Hollandalı makamlar tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını ifade eden Yıldırım, "Dolayısıyla bu kazanın neden olduğu, neden olmadığı ve sonuçları konusunda kamuoyu aydınlatılacaktır. Bir eleman gönderdik. Beraber çalışmaları yürütüyorlar. Ama uluslararası mevzuat gereğince Hollanda makamları asıl, biz gözlemci olarak bulunuyoruz. Uçağın yumuşak zemine düşmüş olması, yangın çıkmamış olması, can kaybının artmaması için önemli bir sebep teşkil etmiştir. O anlamda tabi, pilotlarımız hayatlarını kaybetti. Sorumlu kim olursa olsun kendi hayatları pahasına bu kazada en az zayiatın verilmesi için olağanüstü gayret gösteren pilotlarımızı da takdirle anıyorum" dedi.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR TEYİT EDİLEN AÇIKLAMALARDI"

Bakan Yıldırım, kaza sonrasında yapılan "ölüm olmadığı" yolundaki açıklamalara da değindi. Yıldırım, "Yapılan her türlü açıklama, bizim bilgimiz dahilinde yapılan açıklamalar karşı tarafın makamlarından teyit edilen açıklamalar, kamuoyu ile paylaşılmıştır. Takdir edersiniz ki kaza Amsterdam'dadır. Biz onlardan aldığımız bilgilere itibar etmek mecburiyetindeyiz. Sokakta dönen dedikodular, çeşitli haber kaynaklarından teyit edilmeyen söylemlere itibar edersek, hem kazazedelere hem de yakınlarına haksızlık yapmış oluruz. Bizim söylediklerimiz çok açık, "şu an için herhangi bir can kaybı yok.' Bu ne demektir? Yaralılar var, ağır yaralılar var, zaman nitekim ilerledi ve yaralılardan hayatını kaybedenler oldu. Bunlar teyit edildi ve biz kamuoyuyla paylaştık. Yani illa ki can kaybını artırmaya yönelik özel bir gayret mi göstermeli? Bunu kimse beklemesin. Amacımız, hedefimiz, beklentimiz, keşke hiç can kaybı olmasaydı. Ama, böyle bir kazada bu kadar az bir can kaybı olmasını uluslararası uzmanlar bir mucize olarak nitelendiriyor ve bir kahramanlık örneği olarak ifade ediyorlar. Dolayısıyla THY ve Türk sivil havacılığı son yıllarda ortaya koyduğu başarıyı, gölgelemeye çalışan ve bu amaca yönelik de dış basında ve kısmen de içerde bu gayretleri gördük. Dış muhataplarımıza bu tür yayınların derhal durdurulması için de gerekli diplomatik girişimleri de yaptık" diye konuştu.

KAZA NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Yaralıların getirilmesi ile ilgili çalışmaların da olduğunu kaydeden Yıldırım, yolcu yakınlarının da Amsterdam'a gönderildiğini söyledi. Bu konuda Hollanda makamlarının kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, kaza nedenlerinin araştırıldığını ve bir anda açıklanmasının beklenmemesi gerektiğini anlattı. Yıldırım, konu ile ilgili şu anda yapılacak açıklamaların spekülasyondan öte geçemeyeceğini vurgulayarak, gelişmelerin paylaşılacağını söyledi.

(ANKA)