kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.02.2009
Ali Kalkancı'ya Ergenekon sorgusu
İstanbul'da uyuşturucu hap üretim tesisi kuran ve polis baskınından son anda kurtulan Ali Kalkancı, dün yakalandı. 28 Şubat döneminin kilit ismi Kalkancı'nın uyuşturucudan önce Ergenekon sorgusuna alınacağını açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ali Kalkancı'yı saklandığı evde kıskıvrak yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen Kalkancı, Ergenekon sorgusuna alındı. Ergenekon operasyonu kapsamında daha önce gözaltına alınan bazı kişiler, ifadelerinde Kalkancı'dan bahsetmişti.
Önder ŞUŞOĞLU

Vekil ve valinin silahı tutuklanan zanlıda
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi Abdurrahim Doğru'nun evinde yapılan aramada biri eski bir milletvekiline, diğeri de bir vali yardımcısının üzerine kayıtlı 2 tüfek ve 3 tabanca ile bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Ele geçen tüfeklerden birinin GAP'tan sorumlu eski Devlet Bakanı, eski ANAP Şırnak Milletvekili Salih Yıldırım adına, diğer tüfeğin de şu anda merkez valisi olarak görev yapan eski OHAL Vali Yardımcısı Hüseyin Başkaya adına kayıtlı olduğu tespit edildi.
Hüseyin KAÇAR

Veli Küçük, Murat Belge'den şikâyetçi

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli tuğgeneral Veli Küçük, bir röportajda kendisine hakaret ve iftirada bulunduğunu iddia ettiği yazar Murat Belge hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi. Silivri Cezaevi'nden dün Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirilen Veli Küçük, soruşturmayı yürüten savcıya şikâyetçi sıfatıyla ifade verdi. Avukatlığını kızı Zeynep Küçük'ün yaptığı Veli Küçük, ifadesinin ardından Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
SABAH/İSTANBUL