kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: 'Hamas'ı uyardım yük olmayın' dedim

Duygu GÜVENÇ
26.02.2009
Gül, 2006'da Meşal ile yaptığı görüşmeyi, ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Mitchell'e "Hamas'ı uyardım, çözüme katkı sağlayın dedim" sözleriyle anlattı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell'e, Hamas lideri Halid Meşal ile 2006'da Ankara'da yaptığı görüşmeyi "Hamas'ı uyardım, yük olmayın, çözüme katkı sağlayın" sözleriyle anlattı. Mitchell, ikinci bölge turu kapsamında dün geldiği Ankara'da, önce Gül tarafından kabul edildi, ardından da Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın verdiği yemeğe katıldı. Mitchell, yeni yönetimin politikasını oluşturmakta olduğunu belirtip, "Biz Türkiye'nin bölgede üstlendiği rolü çok önemsiyor ve takdir ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de birlikte çalışmayı hedefliyoruz" dedi.

'DESTEK VERİYORUZ'
Cumhurbaşkanı Gül de, Obama yönetiminin tüm dünyada büyük heyecan ve umut yarattığını ve bu yeni atmosferin bölge barışı için de en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gül, Türkiye'nin Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğü gidermek için çabalarını da Mitchell'e anlattı. "Filistin'de bir uzlaşı yönetiminin kurulması için her kesimle görüşüyoruz" diyen Gül bu amaçla Filistin Lideri Mahmut Abbas'ı geçtiğimiz ay Ankara'da konuk ettiğini anlattı. Türkiye'nin Mısır'ın çabalarına da destek verdiğini belirten Gül, "Dışişleri Bakanı olduğum dönemde Ankara'da Hamas ile de görüştüm. O zaman seçimlerden yeni çıkmışlardı. Bakın seçimi kazandınız. Bundan sonra Filistin sorununun çözümüne yük değil, demokrasi anlayışı çerçevesinde, siyasi sorumluluğu üstlenerek katkı sağlayın' dedim. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz" dedi.