kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da kar alarmı - HARİTALI

Giriş Saati : 26.02.2009 07:40
Güncelleme : 26.02.2009 22:53
Yeni Haber
Ankara'nın batısında başlayan kar yağışının, 2 saat içerisinde il genelini etkisi altına alacağı bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, saat 16.00 itibariyle Ankara'nın batı çevrelerinde başlayan kar yağışının, 2 saat içerisinde il genelini etkisi altına alacağı, bu gece ve yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Bu gece en düşük hava sıcaklığının kent merkezinde sıfır, yüksek kesimlerde -1/-2 derece dolaylarında olmasının beklendiği kaydedilerek, kentin yüksek kesimlerinde meydana gelebilecek buzlanmalara karşı dikkatli olunması istendi.

* İŞTE EĞİTİME ARA VEİLEN İLLER

ŞİDDETLİ POYRAZ NEDENİYLE SEFERLER İPTAL EDİLDİ


İstanbul'da etkili olan şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri ile Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, Armutlu-Yenikapı-Bostancı, Yalova-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yenikapı-Bandırma feribot seferleri, şiddetli poyraz nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Kadıköy deniz otobüsü seferlerinin tamamının da şiddetli akıntı nedeniyle iskeleye yanaşılamadığı için iptal edildiği belirtildi.

KABATEPE-GÖKÇEADA ARABA VAPURU SEFERLERİ DURDURULDU

Çanakkale Boğazı ile kuzey Ege'de etkili poyraz nedeniyle Kabatepe-Gökçeada araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu.

Zaman zaman fırtınaya dönüşen poyraz nedeniyle Kabatepe-Gökçeada araba vapuru seferleri yapılamadı.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Kabatepe-Gökçeada hattındaki seferlerin rüzgarın etkisini kaybetmesinin ardından yeniden başlayacağını söyledi.

Bu arada, dün iptal edilen Geyikli-Bozcaada seferleri bu sabah itibarıyla normal olarak yapıldı. Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımı, Çanakkale-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleriyle sürdürülüyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KEMER'İN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Antalya'nın Kemer ilçesinde, yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kemer'e yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Ovacık ve Yayla köylerinde etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaştı.

İÇ VE DOĞU KESİMLERDE BUZLANMA VE DON OLAYI GÖRÜLEBİLİR

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülebileceği, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde de çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli yağış görüleceği ifade edilen açıklamada, Karadeniz ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, Marmara'nın kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar beklendiği belirtildi.

İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği bildirildi. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde de vatandaşların çığ tehlikesine karşı dikkatli olması istendi.

Açıklamada, hava sıcaklığının Doğu bölgelerde 2-4 derece azalacağı ancak diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı duyuruldu. Güney Ege'de de fırtına beklendiği bildirildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Bursa ve Bilecik ile bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve İstanbul'un Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerine kadar Güney ve İç Ege'de (Aydın, Muğla, Denizli, Afyon, Kütahya ve Uşak) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ:
Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, zamanla Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerine kadar Batı ve Orta Akdeniz'de (Antalya, Isparta, Burdur, Anamur ve Silifke) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra güney ve iç kesimleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Eskişehir ile öğle saatlerinden sonra Ankara'nın batı ilçelerinde (Kızılcahamam, Çamlıdere, Polatlı, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş ve Güdül) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusu ile yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Zonguldak ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde 0rta Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu ve Giresun), akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; batısında yağmur zamanla karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











Haberin fotoğrafları