kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

Giriş Saati : 26.02.2009 19:22
Güncelleme : 26.02.2009 21:51
Yeni Haber
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında yayımlanan bildiride, toplantıda ''Orta Doğu'da barış ve istikrarın tesis edilmesi ve Filistin meselesinin biran önce çözüme kavuşturulması için bölge ülkeleri başta olmak üzere uluslararası topluma büyük sorumluluklar düştüğünün vurgulandığı'' ve ''Türkiye'nin Orta Doğu'da kalıcı sarış ve istikrarın sağlanması çabalarına katkıda bulunmaya devam edeceğinin belirtildiği'' kaydedildi.

''Türkiye'nin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirilmesinin yapıldığı'' toplantıda, ''alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği'' teyit edildi.

MGK'nın Şubat ayı olağan toplantısının ardından yayımlanan bildiri şöyle: ''Toplantıda, Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmelerin kapsamlı bir değerlendirilmesi yapılmış, alınan tedbirlerin ve yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği teyit edilmiştir.
İsrail-Filistin ihtilafı ve Orta Doğu'daki durum ele alınmış, barış süreci, Gazze krizi ve Filistinliler arası uyuşmazlık ile İsrail ve Filistin'de seçimlerle bağlantılı gelişmeler gözden geçirilmiştir.
Bölgede barış ve istikrarın tesis edilmesi ve Filistin meselesinin biran önce çözüme kavuşturulması için bölge ülkeleri başta olmak üzere uluslararası topluma büyük sorumluluklar düştüğü vurgulanmış, Türkiye'nin Orta Doğu'da kalıcı barış ve istikrarın sağlanması çabalarına katkıda bulunmaya devam edeceği belirtilmiştir.
Irak'ta son dönemde vuku bulan gelişmeler ve Irak ile işbirliğinin güvenlik, enerji ve ekonomi boyutları başta olmak üzere güçlendirilmesi amacıyla yürütülen temaslar ele alınmıştır.''