kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

' Her şey 10 saniyede oldu

26.02.2009
Kazayı yaşayan yolcular, korku dolu dakikaları ve uçaktan nasıl çıktıklarını anlattı. Yolculardan Orhan Kaya "Oğlumun üzerine kapandım. Eşimi ve onu dışarı çıkardım. Her şey 5-10 saniyede oldu. Pilot şaka yapıyor sandık" diye anlattı..
Amsterdam'da yaşanan trajedide hayatını kaybedenlerin, ağır yaralıların yanında şanslı olanlar da vardı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan bazı yolcular, yaşadıklarını cep telefonuyla bağlandıkları haber kanallarına anlattı. İşte o yolculardan bazıları ve onların ağzından havada facia...
Avukat Hüseyin Sümer: "Havaalanına yaklaştık. Yan tarafta otoban vardı. Uçak yere yaklaşınca yolculardan bazıları paniğe kapılarak "Ne oluyor" diye bağırdı. Çok alçalmıştık. Pilot şaka yapıyor sandık. Biz ne olduğunu anlamadan sert bir şekilde yere çarptık. Ben, pilot uçağı otobana indirecek sandım. Uçağın parçalanan bölümlerinden dışarı çıktığımızda tarlada olduğumuzu gördüm. Uçakta kolu bacağı kırılanlar vardı. Benim de kaşım açıldı. Büyük bir şok yaşadık. Belki de yumuşak bir zemine inmeseydik, yaşamıyor olacaktık."



* TÜRKİYE'DE 55 YILDA 24 KAZA OLDU

* İŞTE SCHIPHOL HAVAALANI'NDA DAHA ÖNCE MEYDANA GELEN KAZALAR



* DÜNYADA SON 50 YILIN EN BÜYÜK UÇAK KAZALARI

'KOLTUKLARA SIKIŞTILAR'
Akbank Hollanda Genel Müdürü Salih Tuncer Mutlucan:
"Yere yaklaştığımız sırada uçağın kontrolden çıktığını hissettik. Biz pilot kontrol edecek diye bekliyorduk. Uçak boşluğa düşer gibi aniden alçaldı. Her şey çok hızlı gelişti. 5-10 saniye içinde sert bir çarpma oldu. Uçağın arka kısmında 3-4 sıra kopmuştu. Kaza sonrası uçakta panik yaşandı. Ben ve yanımdaki arkadaşım kendi imkanımızla uçaktan çıktık. Dışarı çıkınca tarla gibi yere düştüğümüzü anladık. Bizim gibi çıkan yaklaşık 15 kişi daha vardı. Koltuk aralarında sıkışanlar vardı. Uçağın yanında durmak o an riskli olduğu için koşarak uzaklaştım. Daha sonra sağlık ekipleri olay yerine geldi. Hangar gibi bir yerde yaralıların tedavisi yapıldı. Büyük bir kazayı ucuz atlattık."

'ÖNCE KUYRUK ÇARPTI'
Uçağın 15 numaralı koltuğunda oturan Orhan Kaya:
"Nasıl indiğimizi anlamadık. Hostesler Türkçe ve İngilizce anons yaptı. "Kemerleri bağlayın, yerlerinize geçin" diye. Bir anda tarlaya indik. Ben o anda 4.5 yaşındaki çocuğumun üzerine kapandım. Her şey çok kısa sürede oldu. Çocuğum ve eşimi dışarı çıkardım. Yaralı olanlar ambulanslara götürüldü. Hangar gibi bir yer var. Doktorlar herkesin başında. 14 kişi var hangarda yaralı olarak. Ağır yaralı olanlar ambulansla götürüldü. Yaralananların çoğu arka kısımdakiler."
Uçağın kuyruk bölümünde oturan Kerem Uzel: "İnişe 9 dakika kadar kala, uçak sanki bir boşluğa düşmüş gibi hissettik. Önce uçağın kuyruğu yere çarptı. Sonra uçak toprak zeminde sürüklendi. Hemen önümde uçağın yarıldığını gördüm. Parçalandığı yerden dışarı çıktım. Bazı yolcular daha uçaktan kendileri indi. Ambulanslar ve itfaiye araçlarının geldiğini gördüm. Ağır yaralı yolcuları ambulanslara aldılar. Hafif yaralılar ise havalimanında bir başka binaya alındı..."
Mustafa Gümüş: "İniş için kemerlerimizi bağlamıştık. Her şey normal görünüyordu. Bir anda uçağın hızla alçaldığını fark ettim. Büyük bir gürültü koptu. Düştüğümüzü anladım. Sonra uçağın içerisinde bağrışmalar başladı."
Haberin fotoğrafları