kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 24.02.2009 07:16
Güncelleme : 24.02.2009 19:39
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis), Antalya çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya), Göller yöresi (Isparta, Burdur) ve Afyon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde (Marmara ve Kuzey Ege kıyıları) kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis), Antalya çevreleri ile bu akşam ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya), Göller yöresi (Isparta, Burdur) ve Afyon çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde (Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

YURDUN DOĞU KESİMLERİNDE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yurdun doğu kesimlerinde kuvvetli kar yağışı beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yurt genelinde aralıklarla sürecek yağışların, Orta ve Doğu Akdeniz'de (Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin il merkezi ile Anamur ve Silifke ilçeleri, sabah saatlerinde Antalya'nın Alanya ilçesi), Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır) kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Nevşehir) ile Doğu Anadolu'nun batısında ise (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş) kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu kesimlerde beklenen kuvvetli yağış, iç ve doğu bölgelerde görülecek buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara:
Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) ile Tekirdağ çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir çevrelerinde yağmur ve sağanak, İstanbul, Bilecik, Bursa ve Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Trakya'da sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Afyon, Kütahya ve Denizli çevreleri, öğleden sonra iç kesimleri (Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli) ile Muğla çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, Muğla çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay, Alanya, Anamur, Silifke) kuvvetli olmak üzere kıyıları ile K.maraş çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların doğusunda (Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Sivas) kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu ve Karabük) sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Gümüşhane ve Bayburt çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde (Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis) ile öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışlar batısında (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Muş) kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin batısında (G.Antep, Adıyaman, Kilis, Ş.Urfa, Diyarbakır) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...