kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayrampaşa Cezaevi yıkılıyor

Giriş Saati : 24.02.2009 13:51
Güncelleme : 24.02.2009 19:39
Yeni Haber
40 yıl hizmet verdikten sonra geçtiğimiz aylarda boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi'nin yıkımına başlandı. Cezaevinin yıkılmasına sevinen çevre sakinleri yerine üniversite veya hastane yapılmasını istedi.

Türkiye'nin birbirinden ünlü isimlerini ağırlayan ve içerisindeki olaylarla adından sıkça söz ettiren Bayrampaşa Cezaevi artık gerçekten tarih oluyor. Cezaevinde kalan 5 bin 500 tutuklu ve hükümlü yaklaşık 8 ay önce başta Silivri Cezaevi olmak üzere başka yerlere nakledilmiş, kapısına kilit vurulmuştu. Boşaltılan cezaevinin bu sabah itibariyle yıkılmasına başlandı. Cezaevini çevreleyen duvarların bir bölümü ve cezaevinin lojmanları iş makinalarıyla yıkıldı. 5'er katlı 2 lojman binasının ve duvarların yıkımı sırasında İsmetpaşa Caddesi ile Kenar Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iş makinaları ve itfaiyenin yardımıyla yıkım gerçekleştirildi.

Yıkım çalışmalarını çevre sakinleri ilgiyle seyretti. Cezaevinin boşaltılmasına memnun kalan ve yıkılmasıyla daha da sevinen bir esnaf, "15 yıldır burada esnaflık yapıyorum. İşyerim cezaeviyle karşı karşıya. Boşaltılması ve ardından yıkılması tüm Bayrampaşalıları sevindirdi" dedi.

Cezaevinin ilçeyi olduğu gibi kendisini de mağdur ettiğini belirten esnaf, "Burası suçluların yatağı olduğu için mahkumları ziyarete gelenler bizleri de mağdur ediyordu. Benim 5 defa cep telefonum çalındı. Artık kapıda bekçi gibi beklemeye başlamıştık." diye konuştuk. Cezaevinin yerine bir üniversite ya da hastane yapılmasını isteyen vatandaş, "Burası çok merkezi bir yer. İki metro istasyonu arasında kalıyor. Hastane veya üniversite yapılırsa hem İstanbulluların hem de Bayrampaşalıların faydasına olur. Lütfen buraya toplu konut yapmasınlar" şeklinde konuştu. Bir başka sokak sakini ise "Cezaevi kaldırılsın da yerine konut dahil olmak üzere güzel olan herşeyi yapabilirler." dedi.

(CİHAN)