kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg.

Facebook, Zuckerberg, siz ne yaptınız?

20.02.2009
Geçen hafta Mehmet Tez'in güzide blog'unu (hafifmuzik.blogspot.com) okurken dikkatimi çekti.
Facebook'un yeni kullanım sözleşmesinden bahsetmiş, artık Facebook'a koyduğumuz bütün fotoğrafların her türlü biçimde yeniden üretilerek, düzenlenerek şirketin arşivlerinde, şirkete ait olarak duracağı uyarısını yapmış.
Olayı araştırdık ve gördük ki Facebook 'buraya girdiğiniz bütün bilgiler size aittir, hesabınızı kapattığınızda da bu bilgiler üzerinde hiçbir hak iddia etmeyeceğiz' ibaresini silmiş.
Bunun yerine Facebook'a gönderilen bütün bilgilerin, Facebook'tan sildiğinizde bile arşivde muhafaza edileceği ifadesi gelmiş. Bunun üzerine hemen 60 bin kadar kullanıcı yeni yönetmeliğe isyan eden bir grup kurmuşlar, Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg de 'amacımız gönderdiğiniz şeyler üzerinde hak iddia etmek değil, gönderdikleriniz size ait' açıklamasında bulunmuş fakat geri adım da atmamış.
Biz de 'öyle olsun' dedik ve Facebook hesabımızı silme sürecini başlattık... Ve o da ne? "Eğer yeni kurallar yüzünden hesabınızı siliyorsanız silmeyin çünkü vazgeçtik, eski kurallar geçerli!" diye bir yazı çıkmasın mı? Üstelik bizzat Mark Zuckerberg imzalı bir mektup da var, blog.facebook.com adresine de koymuşlar. "Birkaç hafta önce kullanım kurallarımızı değiştirdik ama son birkaç gün için de o kadar çok yorum ve soru geldi ki eski kurallara dönme kararı aldık," diyor Zuckerberg.
"Facebook'u 175 milyon kişi kullanıyor, eğer bir ülke olsak dünyanın en kalabalık 6. ulusu olurduk. Kullanım kurallarımız bizim anayasamızdır." Mektubun sonunda Zuckerberg yine de çeşitli değişiklikler yapmak istediklerini ancak bunu herkesin anlayacağı bir dille yapacaklarını yazmış. Haydi bakalım.