kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yassıada'nın cesur kadınına elveda...

21.02.2009
Adnan Menderes'le yaşadığı aşkla tanınan, "Başbakan'ın Tatarı" opera sanatçısı Ayhan Aydan, dün son yolculuğuna uğurlandı..
İdam edilen Başbakan Adnan Menderes'in "Tatarım" diye hitap ettiği opera sanatçısı sevgilisi Ayhan Aydan, dün yaşamının son yıllarını geçirdiği İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde toprağa verildi. Solunum yetmezliği nedeniyle perşembe günü 85 yaşında yaşamını yitiren Aydan için dün Alaçatı Pazaryeri Camisi'nde bir tören düzenlendi. Törene aralarında, Devlet Opera ve Bale Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, İzmir Devlet Opera Bale Müdürü Aytül Büyüksaraç, yeğenleri milli basketbolcu Efe Aydan ve dizi oyuncusu Ege Aydan ile yine opera sanatçısı olan anneleri Sevda Aydan, manevi kızı Zaliha Ulutaş'ın da bulunduğu 100 kişi katıldı. Adnan Menderes'in yakınlarındansa törene katılan olmadı. Törende konuşan Devlet Opera ve Bale Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, "Önemli işlere imza atmış çok değerli bir opera sanatçısıydı. Yıldız olmak kolay değildir. Şimdi o yıldızlardan birini kaybettik" derken sanatçı, daha sonra Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Ege Aydan, halasıyla her yaz mutlaka görüştüklerini anlatarak, "Özelini kendi içinde yaşadı. Ben de onun bu düşüncesine saygı duyduğum için bunları konuşmak istemiyorum. Sadece Türkiye'nin çok büyük bir sanatçısını kaybettiğini söyleyebilirim" dedi. Efe Aydan da sanatı ve hayatıyla bir döneme imza atmış bir kişiliği kaybettiklerini söyledi.

RESMİ BAŞUCUNDAYDI
Sevda Aydan da, "Birbirimizden başka kimsemiz yoktu. İkimizde lirik sopranoyduk. Aynı operaları seslendirdik. Ancak, bronşit hastalığı onun devam etmesini engelledi. Hatta bir operada eseri yarım bırakmak zorunda kalmıştı" dedi. Ayhan Aydan, hep 1961'de idam edilen Başbakan Adnan Menderes'le yaşadığı tutkulu aşkla akıllarda kaldı. Menderes'in fotoğrafı da ölene kadar başucunda kaldı. Menderes'in idamından sonra da adeta inzivaya geçilen Aydan, fotoğrafını bile çektirmedi.