kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP Buraların CHP'si

Ergun AKSOY DİYARBAKIR
21.02.2009
Erdoğan Diyarbakır mitinginde, "Bölgenin duygularını istismar edenler imtiyazlı konumlarını kaybetmekten mi endişe ediyor?" diyerek DTP'yi de sert bir dille eleştirdi..
Başbakan Erdoğan, DTP'yi Güneydoğu'nun CHP'si ilan etti. Olaysız geçen Diyarbakır mitinginde yurtdışında yaşayan Kürt kökenli sanatçı Şivan Perver'i de unutmadı. SABAH'taki röportaja atıfta bulunan Erdoğan, "Nice Şivanlar annelerine kavuşamadı" dedi. Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte Diyarbakır'a bakan ve milletvekilleriyle çıkarma yaptı. Soğuk ve yağışlı havada 75 dakika konuşan Erdoğan şu mesajları verdi:

* NEVRUZ: 29 Mart'ta yeni bir bahar, yeni bir Nevruz ülkemizi baştanbaşa saracak. Çin Seddi ile boy ölçüşen Diyarbakır'ın surlarından, yeni bir hayat, taze bir huzur iklimi gelecek. O gün geldiğinde, 'Diyarbakır şad akar, Urfa Mardin'e bakar' türküsünü yeniden hep birlikte söyleyeceğiz.

* DAHA İYİ ANLIYORUZ: Dün birbirimizi daha zor, daha az anlıyorduk. Bugün daha net, daha açık anlıyoruz. Aramızdaki önyargıları kaldırdıkça birbirimizi daha çok seviyoruz.

* ZİFİRİ KARANLIKLAR: Türkiye, tarihi bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Zifiri karanlıklar aydınlanıyor. Maskeler düşüyor. Yıllarca kendilerini gizleyerek haksızlık üretenler deşifre oluyorlar. Türkiye'de olup biten her şeyi dikkatle izlediğinizi iyi biliyorum.

* ARINMA SÜRECİ: Yaşanan sürecin adı Türkiye için bir arınma sürecidir. Temiz toplum, temiz siyaset, temiz yönetim sürecidir.

* ODAKLAR YOK ARTIK: Hakkaniyet sahibi herkes kabul eder ki bugün ne 1980'lerin ne kâbusu ne de 1990'lı yılların karanlık odaları var. Hukuk devleti, demokrasi ile karanlık odalardan arınıyor.

* YÜZLERİNİ GİZLEDİLER: Çeteler, mafyalar, terör örgütleri karanlık odalarda bu ülkenin başına çorap ördü. Yüzlerini gizledi. Demokrasiye yapılan darbeler, Diyarbakır İç Kalede'ki hapishaneden Bayrampaşa cezaevindeki acıları dindirmedi.

* DEĞİRMENE SU: Hangi tarafta yer alırsa alsın, hangi duyguları istismar ederse etsin çetelerin, mafyaların, terör şebekelerinin birbirinin değirmenine su taşıdıklarını benim halkım biliyor.

* KARANLIK ALEM: Bugüne kadar, olup biteni anlamamız imkânsızdı. Şimdi gördük ki orası karanlık bir alem. Karanlık işler çevirenler hep bir alem. Biz, bu karanlık oda filminin her karesini ezberledik artık. Suç örgütlerinin hangi aktörler eliyle iç içe geçtiğini, kitleleri meydanlara zorlarken, perde gerisinde birbirlerini nasıl beslediklerini biliyoruz artık. Artık bu karanlık filmi izlemek istemiyoruz. "Suç örgütleri bu milletten elini çeksin" diyoruz.

* ŞİVAN PERVER GÖNDERMESİ: Şair Nâzım Hikmet'in iadei itibarını 60 yıl boyunca tartıştık durduk. Bu sembolik tartışmalar yüzünden bu ülkede Ne Şivanlar ne zivanlar, annelerinden ayrı kaldı. Kutsal annelik bile kutuplaşma konusu haline geldi. Çocuklarını vatanı korusun diye askere gönderen anneler, gözyaşlarına boğuldu. Annelik ideolojik ayırt etmez. Biz istiyoruz ki anneler üzülmesin, gözyaşı dökmesin. Anneler de küçücük yavrular da istismar edilmesin. Bu acılara son verilsin artık. Sembolik çatışma alanları son verilsin artık.

* KÜRTÇE TV: (TRT 6) Bu kanal ilgi ve alaka uyandırdı. Peki adalet yara mı aldı? Birileri neden bize hayırlı olsun bile diyemedi. Muhalefet sağıyla, soluyla buna karşı çıktı. Gönüller kazanmamız kimin siyaset modellerini daralttı. Kimler mutlu kimler tedirgin oldu.

* BÖLGENİN CHP'Sİ: Merak ediyorum acaba bu bölgenin duygularını istismar edenler de kendi imtiyazlı konumlarını kaybetmekten mi endişe ediyorlar? Yoksa onlar da buraların CHP'si mi olmak istiyorlar ? Onlarda mı birilerinin avukatı olmak istiyorlar ?

* BAYKAL'IN AVUKATLIK RUHSATI İPTAL OLACAK : Bakın uyarıyorum Baykal'ın avukatlık ruhsatı yakında belki de 29 Mart günü millet eliyle iptal olacaktır. Küçük olsun benim olsun diyenler bu büyük ülkede siyaset yapamazlar.

* DTP YUHALANDI: AK Parti binasını taşa tutanlar (yuh sesleri) demokrasiye bu milletin iradesine taş atmış olmuyorlar mı? Diğer partilerin adaylarını, ailelerini tehditlerle, baskı altında tutarak bu millette saygısızlık etmiyorlar mı? Bu şehrin bir huzur şehri olmasından kimler, niçin rahatsız oluyor? Gönülleri fethetmemiz kimlerin oyunlarını bozuyor.
Haberin fotoğrafları