kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Son dakika dedikoduları

KAYA GENÇ
20.02.2009
Hollywood Boulevard'daki Kodak Theatre'da düzenlenecek 81. Akademi Ödülleri törenine saatler kaldı. Yan sayfada eleştirmenlerden tahminlerini aldık, burada da Oscar'lar hakkındaki son bilgileri derledik..
Türkiye saatiyle sabah 03.30'da aylardır beklediğimiz Akademi Ödülleri nam-ı diğer Oscar'lar sahiplerini bulacak. Orijinal sesiyle CNBCe'den yayınlanacak Oscar töreni heyecanı 23.10'dan itibaren NTV'de özel bir programla başlıyor. Yekta Kopan'ın sunduğu programda hem adayların şansları hem de son gelişmeler değerlendirecek.
01.00'de kırmızı halı seremonisi başlıyor ve malum, 03.30'da da üç saati aşkın bir süre boyunca hepimizi esir alacak olan Akademi Ödülleri töreni: NTV'de simultane çeviriyle, CNBC-e'de orijinal sesiyle. Peki bu yılki tören hakkında neler biliyoruz, yanyana getirelim, bilgi tazeleyelim dedik.

GÖZLER KODAK THEATRE'DA
Los Angeles'ın Hollywood bölgesinde, Hollywood Boulevard'da yer alan Kodak Theatre, 2002 yılından bu yana olduğu gibi yine Oscar törenlerinin mekânı. 3 bin 400 seyirci ağırlayabilen ve 2001 yılında açılan Kodak Theatre'da sık sık American Idol yarışmasının final törenleri gerçekleştiriliyor. Nintendo oyun şirketi de dört yıl önce Wii oyun konsolunun tanıtımını burada yapmış.

MİLYONER DEDİKODULARI
Danny Boyle'un Milyoner filminde başrol oynayan Freida Pinto ve sevgilisi Dev Patel'in 'çıkmaya başladıkları' haberi geçen hafta duyduğumuz en tatlı şeydi.
Milyoner'de rol alan Bollywood yıldızı Anil Kapoor, ikilinin 'sihirli bir kimyası' olduğunu söylüyor. Filmde bu kimyanın ne kadar müthiş olduğunu gördük, bakalım gerçek hayatta da başarabilecekler mi?

TÖRENİ WOLVERINE SUNACAK
Onu Oscar sahnesinde ödül verirken görmüştük ama en son Avustralya'da izlediğimiz Hugh Jackman ilk defa töreni sunuyor.
Muhtemelen Akademi yakında gösterilecek X-Men Origins'i beklemeye dayanamadı, Wolverine bizzat töreni sunsun istedi.
Avustralya'nın gururu Jackman bakalım Akademi'nin yazar ekibinin hazırladığı senaryodaki rolünü nasıl oynayacak?

SAHTEKÂR DEĞİL, GERÇEK, GERÇEK...
En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı son beş yılda hep 'gerçek karakterleri' canlandıran isimlere verilmiş. Oysa bu yıl yalnızca tek bir aday, Angelina Jolie, gerçek bir kişiliği canlandırdığı Sahtekâr'daki rolüyle ödüle aday. Diğer bütün oyuncular kurmaca karakterleri canlandırmış. Eğer ödülü Kate Winslet kazanırsa, son üç yıl içinde Helen Mirren'dan sonra En İyi Kadın Oyuncu seçilen ikinci Britanyalı oyuncu olacak.

JLO-GUS VAN SANT BAĞLANTISI
En İyi Yönetmen dalında Oscar adayı olan Gus Van Sant'ın Jeniffer Lopez'le aynı gün doğduğunu biliyor muydunuz? Bir başka aday David Fincher'ın eski eşi Donya Fiorentina da Gary Oldman'la evliymiş. Peki Ron Howard? Kendisi VH1 müzik kanalının "tüm zamanların en iyi 100 çocuk yıldızı" listesinin yedi numarasındaymış.

ROURKE'UN KÖPEĞİ GİTTİ
Şampiyon'daki rolüyle erkek oyuncu dalında Oscar adayı olan Mickey Rourke bunun kariyerinin en iyi rolü olduğunu söylüyor. Gerçi biz Angel Heart'ı falan tercih ederdik ama olsun. Altın Küre töreninde ödülünü alırken çok sevgili köpeklerine teşekkür etmişti. "Burada olanlara ve artık burada olmayanlara teşekkür ederim," diyordu Rourke ve bu hafta bir acı daha yaşadı. Chihauhau Loki köpeği salı günü ölen Rourke bu yüzden Oscar heyecanını üzüntüyle yaşayacak.

BİZİM ELEŞTİRMENLERİN FAVORİSİ MİLYONER
Jüri üyelerimize göre Milyoner en iyi filmi seçilecek oysa Benjamin Button kazansa daha iyi olurmuş. Yönetmen ödülü David Fincher'a gidecekmiş ama Danny Boyle alsa yeğmiş. Erkek oyuncu ödülünü Mickey Rourke kazanacakmış ve kazanmalıymış da.
Kate Winslet kadın oyuncu ödülünü alacak oysa Meryl Streep daha iyi bir aday(mış). Yardımcı erkek oyuncuyu Heath Ledger kazanacak, kazanmalı da! Penelope Cruz'un en iyi yardımcı kadın oyuncu olacağını söylemişler, asıl hakeden kişi ise Şüphe'deki Viola Davis'miş.

LEDGER OLAYI NE OLACAK?
Biliyorsunuz, yardımcı erkek oyuncu dalında en güçlü Oscar adayı olan Heath Ledger'ı geçen yıl kaybettik. Akademi'nin kafasını uzun süredir kurcalayan konu şayet kazanırsa Heath Ledger'ın ödülünü kimin alacağı.
Öğrenebildiğimiz kadarıyla Ledger'ın eski sevgilisi Michelle Williams (hani şu Dawson's Creek'teki Jen) ödülü onun adına alamazmış, aynı şekilde Ledger'la kızları Matilda da ödülü alamazmış. Şayet alsa bile, ta 18 yaşına basacağı güne dek yani 2023 gelene kadar ödül legal olarak onun olamayacakmış. Peki Altın Küre'de ne olmuştu? Orada Kara Şovalye'nin yönetmeni Christopher Nolan, sevgili dostu Ledger'ın ödülünü onun adına almıştı. Bakalım burada da aynı şey olacak mı?
Haberin fotoğrafları