kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savunmaya 60 milyar dolar

CİHAN
Giriş Saati : 22.02.2009 10:06
Güncelleme : 22.02.2009 20:45
Yeni Haber
Toplam altı ülkeden oluşan Körfez Dayanışma Konseyi'ne üye ülkelerin önümüzdeki on iki ay boyunca savunma sektörüne 60 milyar dolar harcamasının beklendiği bildirildi.

Forecast International tarafından yapılan açıklamaya göre, petrol zengini Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan bu yıl savunma sektörüne yapacağı 39 milyar dolarlık yatırım ile listenin başında geliyor. Bu rakamın 2013 yılı itibariyle 45 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Yedi emirlikten oluşan Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise 9 milyar dolarlık savunma bütçesi ile Körfez'deki ikinci ülke olacağı belirtiliyor.

MİLYAR DOLARLIK HAVA ŞOVU

Bu arada savunma pastasından pay almak ve küresel krizin etkilerini azaltmak isteyen yabancı şirketlerin 15 ila 19 Kasım tarihleri arasında 11'incisi düzenlenecek Dubai hava şovuna destek verdikleri belirtildi.

Organizatörler, Eurofighter, BAE Systems, Lockheed Martin ve Northrop Grumman gibi savunma ve havacılık sanayinin önde gelen isimlerinin yanında 300'ün üzerinde savunma firmasının dünyanın üçüncü büyük havacılık fuarı olan Dubai hava şovuna katılacağını açıkladı.

Fuar organizatörleri, düşen petrol fiyatları ve zorlaşan ekonomik şartlara rağmen Ortadoğu'nun savunma sanayi üreticileri açısından büyük fırsatlar taşıdığını belirtti.

2007'de düzenlenen ve beş gün süren Dubai hava şovunda 155 milyar dolar değerinde anlaşma imzalanmış ve fuarı 45 binden fazla ziyaretçi gezmişti. Fuara ayrıca 50 ülkeden 850 firma katılmıştı.