kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan çifti kalabalığı beraber selamladı. Otobüsün üstünde de güvenlik önlemi alınmıştı.

Kepenkler inmedi geniş güvenlik önlemi alındı

Atilla KORKMAZ / Hüseyin KAÇAR
21.02.2009
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 4 ay aradan sonra Diyarbakır'a daha sakin bir ortamda geldi. Beklenenin aksine gerilim ortamı yaşanmayan Diyarbakır'da DTP'li belediyeler, 20 Ekim'in aksine Başbakan Erdoğan'ın geçeceği yoldaki çöpleri topladı, sadece Başbakanın geçiş güzergâhındaki dükkanlar kepenk kapatırken, il genelinin yüzde 90'ında işyerleri açık kaldı. Erdoğan'ın Diyarbakır gezisi nedeniyle yoğun güvenlik önlemi alındı. Polisteki tüm izinler kaldırılırken, yasal bir sorun yaşanmaması için savcılıktan gerekli arama izinleri alındı.

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ
Araçlarla yapılacak geçiş sırasında, Erdoğan'ın uçağının ineceği 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na ait olan, ancak sivil uçakların kullandığı yerden, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na kadar uzanan yaklaşık 3 kilometrelik yol boyunca araçların park etmesi engellenirken, belli aralıklarla polisler dikildi. Yol güzergâhı ile miting alanın çevresindeki yüksek binaların üzerine ise keskin nişancılar ile dürbünlü özel timler yerleştirildi. Mobil ekipler ise yol boyu ile programın gerçekleştirileceği bölgelerde sürekli hareket halinde bulunarak, olası olumsuzlukları önlemeye çalıştı. Bir polis helikopteri, Başbakan'ın geliş saatinden itibaren kent üzerinde gözetleme uçuşu yaptı.

120 BİN KİŞİYE MİTİNG DAVETİ
Mitingin bir gün öncesinden 120 bin telefon abonesi tek tek aranarak, Erdoğan'ın konuşacağı İstasyon Meydanı'ndaki mitinge davet edildi. Miting sonrası TOKİ tarafından yaptırılan 4 bin 6 konut ile 35 tesisin spor salonundaki toplu açılış törenine katılan Erdoğan'ın konuşmasının 8 dakikalık bölümü Kürtçe yayın yapan TRT 6'dan canlı olarak yayınlandı. Erdoğan törende 108 yaşındaki Hasibe Doğan'ın elini öperek bir süre sohbet etti.