kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TV'de düelloya çağırdı

Şenol ATEŞ-Ufuk TEKİN
21.02.2009
CHP lideri Baykal, ilk açıkhava mitingini Adana'da yaptı. Baykal, "Meydanlara gel" resti çeken Başbakan'a "Arkamdan konuşma. Televizyona gel, tartışalım. Ne kaçıyorsun?" diye seslendi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim öncesi ilk Açıkhava mitingini Adana'da yaptı. Baykal, "Meydanlara gel" resti çeken Başbakan Erdoğan'a "Arkamdan konuşmayı bırak. Ben 30 yıldır meydanlardayım. Ben de diyorum ki televizyona gel, tartışalım. Kim sahtekar, kim samimi, kim doğru söylüyor, kim kıvırıyor, millet görsün. Bu başbakan demokrasi kaçağı" dedi. Özel uçakla Adana'ya gelen Baykal, partinin yeni seçim otobüsüyle Uğur Mumcu Meydanı'na kadar halkı selamladı. 17 yıldır Mehmet Sevigen'in yürüttüğü halkı selamlama anonslarını Baykal'ın isteği üzerine Yenişehir ilçe Başkanı Yunus Özdemir ve parti görevlisi Barış Bozkurt üstlendi. Polis kayıtlarına göre 17 bin vatandaşa seslenen Baykal şu mesajları verdi;

DENİZ FENERİ SEÇİMİ: Dünyada hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar büyük, yaygın yolsuzluk yoktur. Şimdi artık derneksel yolsuzluk dönemi başladı. Deniz Feneri diyerek parayı topladılar, televizyon kurdular, bu televizyon Ergenekon televizyonu mu? Hayır, iktidarın televizyonu. Ergenekon'un kasası diye Mustafa Özbek'i suçluyorlar. Deniz Feneri dosyasını aylardır Türkiye'ye getirtemediler, CHP getirtti, işte dosya. Bu seçim Deniz Feneri seçimi olacak.

DOKUNULMAZLIĞIN NE OLACAK?
Başbakan'ın büyük sıkıntısı var. Ne söyleyeceğini bilemez halde. Başbakan çok tehlikeli bir yola girdi. Sağa sola saldırıyor. Peki senin dokunulmazlığın ne olacak? Dokunulmazlığının kaldırılmasından korkuyor. Dokunulmazlığının kaldırılmasından korkan, muhtaç, mecbur bir başbakan Türkiye'ye yakışıyor mu?

'SORUDAN KORKUYOR'
30 YILDIR MEYDANLARDAYIM:
Başbakan bana (meydana gel) diyor. Ben 30 yıldır bu meydanlardayım. Ben de diyorum ki Başbakan'a tarafsız gazetecilerin karşısında televizyonda tartışalım. Sen de televizyona gel. Kimsenin soru soramadığı meydanlarda esip savurmak kolay değil. Demokratik ülkelerde başbakanlar, anamuhalefet lideriyle karşı karşıya gelirler. Millet aracısız dinler.

DEMOKRASİ KAÇAĞI BAŞBAKAN: Televizyona çıkalım. Millet kim sahtekar, kim samimi, kim doğru söylüyor, kim kıvırıyor görsün. Arkamdan konuşmayı bırak. Söyleyecek bir şeyin varsa yüzüme söyle. Ben de senin yüzüne söyleyeyim. Ne kaçıyorsun? Demokrasi kaçağı bu başbakan.

BENDE SORU ÇOK: Başbakan niye kaçıyor? Çünkü yüzüne sorulmasından korktuğu bir sürü soru var. O sorular bende. Bende çok fazla soru var. O soruları kendisine soracağım.
Haberin fotoğrafları