kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ve Sevigen istifa etti

AJANSLAR
Giriş Saati : 20.02.2009 18:16
Güncelleme : 20.02.2009 18:43
Yeni Haber
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

Sevigen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''bir süreden beri sistemli bir şekilde kendisi üzerinden çirkin iftiralarla karalama kampanyasının devam ettiğini'' söyledi.

''Kasetler var dediler, kasetleri ortaya çıkaramadılar'' diyen Sevigen, ''Hiç bir konuda şimdiye kadar ispat edilmiş bir şey yok ama nedense bu karalama kampanyası devam etti'' dedi.

Sevigen, ''Hakkımda ortaya atılan iddiaların hiç birisi doğru değil'' diye konuştu.

''Ne kendisi ne de çocuklarının kursağından bir kuruş kul hakkı geçmediği halde partisinin ve şahsının yıpratıldığını'' ifade eden Sevigen, kendisine gösterdiği güvenden dolayı Genel Başkan Deniz Baykal'a teşekkür etti.
Sevigen, ''Genel başkanımı, partimi, birlikte çalıştığım arkadaşlarımı korumak için, olarak bana yapılan haksızlıkların hukuksal hesabını yargıda sormak ve bütün yapılan yargısız infazın hesabını sormak için partideki görevlerimden ayrılıyorum'' dedi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul'da Selenium Panorama'nın yükseldiği arsanın satışında aracılık yaptığı ve karşılığında da 1 milyon 120 bin dolarlık protokol imzaladığı için eleştirilen Mehmet Sevigen tartışması CHP'yi sarstı.

CHP'Lİ VEKİLLERİN BAZILARI SEVİGEN'E İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI

CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "gereğini yapsın" derken; milletvekilleri Ali Topuz, Yaşar Ağyüz ve Atilla Kart da Mehmet Sevigen ile ilgili iddialar için "etik ihlali" olduğunu belirterek, partideki görevlerinden ayrılmasını istemişti.

BAYKAL SEVİGEN'İ SAVUNMUŞTU

"İstifa etsin" diyen milletvekillerinin sayısı artarken Sevigen'e CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sahip çıkmıştı. Önceki gün NTV'de katıldığı programda bir siyasinin ticari girişimlerini doğru bulmadığını belirten Baykal, "Bana göre doğru değil. Ama linç girişimi yapılıyor, bu da doğru değil" demişti.