kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan, Baykal'ı Diyarbakır'a çağırdı

AA
Giriş Saati : 20.02.2009 18:44
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Diyarbakır'da partisince düzenlenecek mitinge katılacağını belirterek, ''Sayın Baykal sana sesleniyorum, Tayyip Erdoğan için hangi güvenlik tedbiri alınıyorsa, senin için de güvenlik tedbirini almaya hazırız. Bu bizim görevimiz zaten. Buyurun Diyarbakır, diyorum'' dedi.

Erdoğan, partisinin Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, dış politikada önemli adımlar attıklarını söyledi.

Geçmişte kimi liderlerin başka liderler karşısında el pençe divan durmuş olabileceğini, uluslararası toplantılarda, görüşmelerde bu şekilde tavır takınmış olabileceğini kaydeden Erdoğan, ''Bazıları horlanmaya, aşağılanmaya boyun eğmiş olabilir, bu ülkeyi geçmişte zilletin eşiğine getirmiş olanlar olabilir. Ama o devirler geride kaldı'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 6 yıl boyunca ''Aldatan olmayacağız, aldanan olmayacağız'', ''Bu milletin başını önüne eğmeyecek, milletimizi mahcup etmeyecek ve milletimize mahcup olmayacağız'' dediklerini hatırlatarak, Sakarya'yı mahcup etmediklerini, aldatan ve aldanan olmadıklarını söyledi.

Yerel seçimlere 36 gün kaldığını, Sakarya'nın son 2 haftada ziyaret ettiği 11'inci il olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz Sakarya'yı ya da diğer 81 ili seçimden seçime hatırlayan siyasetçilerden değiliz. Türkiye'nin belli şehirlerine, belli bölgelerine adım atamayan, buralarda miting yapamayan, buralarda halkıma, milletime konuşamayan siyasetçilerden değiliz. Anamuhalefetin lideri Sayın Baykal, 'Başbakan niçin Diyarbakır'a gidiyor? Orayı karıştırmaya gidiyor' diyor. Böyle bir siyasetçi, siyasi parti lideri olur mu? Ne demek? Sen bir genel başkan olacaksın, kullandığın ifadeye bak. Tabii gideceksin. Sen de gideceksin. 'Efendim Başbakan'ın güvenlik güçleri varmış' Sayın Baykal, sana sesleniyorum, Tayyip Erdoğan için hangi güvenlik tedbiri alınıyorsa, senin için de güvenlik tedbirini almaya hazırız. Bu bizim görevimiz zaten. Buyurun Diyarbakır, diyorum. Biz kalkıp da hiçbir siyasi liderimiz için böyle bir güvensizlik ortamı yaratmayız. Aynı imkanlar, aynı tedbirler onlar için de alınır. Ama bunu kalkıp da seçimde siyaset malzemesi yapma. Sen ne zaman zaten Sivas'tan öteye, kaç kere gittin ki?''

''SİYASETÇİNİN ER MEYDANI''

Başbakan Erdoğan, partisinin dün Aksaray'da miting düzenlediğini, bugün Sakarya'da olduklarını, yarın da Diyarbakır'a gideceklerini belirterek, sonra da sırada Kahramanmaraş, Adıyaman, Mardin, Yozgat ve Çorum'un bulunduğunu söyledi.

''780 kilometrekarenin tamamında AK Parti olarak varız'' diyen Erdoğan, seçime kadar 66 ilde mitinge katılacağını, kalan illere de arkadaşlarının gideceğini belirtti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Gücüm yetse hepsine giderdim. Çünkü biz siyaset yapıyoruz. Mahalle arasında evcilik oynamıyoruz. Gereği neyse onu yapacağız. Tamamında da aynı dille, samimiyetle, birlik ve beraberlik mesajıyla konuşuyoruz. Diğer siyasetçiler nerede? Onları halkın içinde gördünüz mü? Sayın Baykal 'Başbakan çıksın medyada konuşsun' diyor. Bana medya oy vermeyecek, bana milletim oy verecek. Ben milletimle sohbet ediyorum. Yeri geldiği zaman televizyonlara da çıkar, orada da aynı şekilde medya ile de görüşmelerimi yaparım, bundan önce nasıl yapıyorsam.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarının, siyasetçinin ''er meydanı'' olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Hodri meydan, buraya gel. Burada bindirilmiş kıtalar yok, burada Sakarya var, Sakarya. Orada Ankara'da otur, oradan çamur, iftira, karalama siyaseti yap. Gazeteler, televizyonlar, medya üzerinden halkla iletişim kurmaya çalış. Biz ne dedik, 'Medyadan kılavuz olmaz' Bakın işte olmuyor. 'Çamur siyaseti yapıyorlar, çamurun üzerinde oturup bize çamur sıçratıyorlar' dedik. Dediğimiz doğru çıktı mı? Üzerinde oturdukları çamurun içine battılar mı? Üzerinde oturdukları çamurun içinde debelenmeye başladılar. Siz bunları çok iyi biliyorsunuz, çok iyi tanıyorsunuz.''

17 AĞUSTOS DEPREMİ

Başbakan Erdoğan, 17 Ağustosta Sakarya'da meydana gelen depremi anımsatarak, ''Ankara'da bunlar enkaz altında mahsur kaldı. Bu millet, Sakarya o dönemleri unutmadı. Meydanlara çıkacak yüzleri, millete söyleyecek sözleri yok'' dedi.

Erdoğan, mitinge katılanların muhalefet partilerine yönelik sloganları üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sevgili Sakaryalılar değer mi? Değmez. Bizim bir sloganımız var. Sakarya meydanı bunun en güzel şahidi. Allah aşkına böyle muhalefet olur mu? Böyle muhalefet anlayışı olur mu? Böyle siyaset anlayışı olur mu? Çık milletin karşısına. Halkın arasına gir. Niye girmiyorsun? Çetenin, mafyanın, hukuk dışılığın, karanlık güç odaklarının avukatlığını yaparak muhalefet olur mu? Vergi kaçıranların, milletin hazinesini yağmalayanların, tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalanların avukatlığını, sözcülüğünü yaparak muhalefet olur mu?

Cumhurbaşkanı seçeceğiz, 'Hayır, seçemezsiniz'. Yasa çıkaracağız, 'Hayır çıkaramazsınız' Türkiye'nin itibarını yükselteceğiz, 'Hayır yükseltemezsin' Yoksullukla mücadele edeceğiz, 'Hayır edemezsin' Belediyeler üniversiteli gençlere burs verecek, 'Hayır veremezsiniz'. Türkiye'yi büyüteceğiz, 'Hayır büyütemezsiniz' Çeteyle, mafyayla mücadele edeceğiz, 'Hayır edemezsiniz' Milletimin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız, 'Hayır koruyamazsınız' Bir kere de milletin adına bir şey söyle. Milletin sesine kulak var. Bir kere milletle aynı istikamete bak. Bir kere de gel milletin avukatlığını yap, yok...''