kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Partililer 'istifa' derken Baykal savunmaya geçti

ŞENOL ATEŞ ANKARA
20.02.2009
Sevigen olayını "Linç girişimi" olarak değerlendiren Baykal, "Dişli olayında imar değişikliği ve kredi bulma taahhüdü var. Burada para karşılığı nüfuz kullanımı yapılmamış" dedi..
İstanbul'da Selenium Panorama'nın yükseldiği arsanın satışında aracılık yaptığı ve karşılığında da 1 milyon 120 bin dolarlık protokol imzaladığı için eleştirilen Mehmet Sevigen tartışması CHP'yi sarstı. "İstifa etsin" diyen milletvekillerinin sayısı artarken Sevigen'e CHP Genel Başkanı Deniz Baykal sahip çıktı. Dün NTV'de katıldığı programda bir siyasinin ticari girişimlerini doğru bulmadığını belirten Baykal, "Bana göre doğru değil. Ama linç girişimi yapılıyor, bu da doğru değil" dedi. Olayın yeterince netlik kazanmadığını anlatan Baykal, "Kesinlikle bir Şaban Dişli olayı değil. Dişli olayında imar değişikliği ve kredi bulma taahhüdü var. Burada AKP'li Büyükşehir Belediyesine bir talepte bulunulmuş mu, para karşılığı nüfuz kullanımı ve imar değişikliği yapıldığını söyleyecek bir kişi var mı. Kredi kullanımı ile ilgili bir taahhüt var mı?" dedi. Baykal, şöyle devam etti: "Ne yapılır ne yapılmaz konusu ayrı ama işin özü şu: İmar usulsüzlüğü yok, aracılık yapma yok. Yasalara göre suç teşkil edecek, yolsuzluk denilecek bir durum söz konusu değil. Arsa sahibiyle ticari bir ilişki söz konusudur. Sevigen'in de buna açık olduğu görülmüştür. 'Uygun mu' diyorsanız, hayır değildir. Üst düzey yöneticisinin böyle bir ticari ilişkiye girmesi doğru değildir, ben karşıyım."

"LİNÇ KAMPANYASI"
Sevigen'e karşı bir linç kampanyasının söz konusu olduğunu savunan Baykal, "Üç iddia ortaya atıldı. Üçü de kanıtlanamadı. Dürüstlük bizim temel ilkemizdir. Dürüstlük haksızlığa direnebilmeyi de içerir.İntikam alma çabalarını ve siyasi hesaplaşmaları bunun dışında tutmak gerek" diye konuştu.