kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Hukuka uyun'

Ergun AKSOY- Mehmet ACAR AKSARAY
19.02.2009
Erdoğan, 10'uncu mitingini yaptığı Aksaray'da "Yandaş medya" olarak nitelediği Doğan Grubu'na yüklenerek "Dertleri var onu engellemeye çalışıyorlar" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, onuncu mitingini yaptığı Aksaray'da CHP'ye yüklendi, Doğan Grubu'na ağır eleştirilerde bulundu. Maliye Bakanlığı tarafından 826 milyon TL vergi cezasına çarptırılan Doğan Grubu'nun durumunu 'yandaş medyanın çırpınışları' olarak niteleyen Erdoğan, "Hükümete iftira atmak yerine, hukuka uygun davranmayı öğrenseniz doğru olmaz mı?" diye sordu. Erdoğan, şu mesajları verdi:

* Yandaş medyanın çırpınışlarını görüyorsunuz değil mi? Haftalardır, aylardır partimize atmadıkları çamur, iftira kalmadı. Bu iftira sağanağını görünce merak ettik, yandaş medya niçin hükümeti bu denli baskı altına almaya çalışıyor, sindirmeye çalışıyor diye. Çünkü alışmışlar medya gücünü kullanarak başka şeylerin kavgasını vermeye, basın üzerinden menfaat devşirmeye. Meğer dertleri varmış onu engellemeye çalışıyorlar.

* Devletin bir kurumu yasal bir işlem yapıyor hemen hükümete yüklenmeye çalışıyorlar. Hükümete iftira atmak yerine, hukuka uygun davranmayı öğrenseniz daha doğru olmaz mı?

* Vatandaşlarla ilgili, hükümetle ilgili yalan yanlış haber yapmada, devletimizin saygın kurumları hakkında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz hakkında yalan yanlış haberler yapmada gayet başarılı. Böyle bir basın özgürlüğü olmaz. Basın özgürlüğünden dem vurup, patronunun sesi olan, patronunun menfaatlerini kollamayı özgürlük mücadelesi sananların durumu ibret vericidir.

İKİTELLİ'DEN SİYASET

*
Bu ülkenin herhangi bir şehirde bir tek dikili ağacı olmayanlar, milletle yüz yüze gelmekten kaçınıyorlar. Ankara'daki koltuklarında otururlar; Türkiye'yi sadece yandaş gazetelerinin sayfalarından izlerler. Bunlar halkımızla İkitelli'deki yandaş medyalarının diliyle konuşurlar. AK Parti'nin farkı burada. Biz siyaseti televizyon ekranlarından, İkitelliden, Babı Ali'den yapmayız. Milletimizin içinde yaparız. Bugün seçime 37 gün kaldı. Beyefendiler hala halkın içine inebilmiş değiller. Çünkü bunlar muhalefet etmeyi de artık taşeron medyaya verdiler.