kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'den baz istasyonları için araştırma önergesi

Giriş Saati : 20.02.2009 12:54
Güncelleme : 20.02.2009 18:43
Yeni Haber
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, "gelişigüzel kurulmuş" olan baz istasyonlarının insan sağlığına etkilerinin araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Ateş ve bir grup CHP milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan Araştırma Önergesi'nin gerekçesinde cep telefonu kullanımının artmasıyla birlikte baz istasyonu olarak bilinen cep telefonu aktarıcılarının sayısının da arttığı belirtildi. GSM iletişiminin kapsama alanını genişleten ve mikrodalga yayan bu cihazların çevreye ve insan sağlığına zararlarının göz ardı edildiği, okul, hastane ve evlerin çatılarına yerleştirildiğine dikkat çekilen önergede şöyle denildi:

"30 Temmuz 2008 tarihi itibariyle sadece Ankara'da 2 bin 629 adet baz istasyonu vardır. Diğer illerimizde de durum bundan farklı değildir. Amerika'da çevre koruma ajansı EPA, mikrodalgaları kanser yapıcı olarak ilan etmiş 1975'den 1995'e kadar beyin tümörlerinin giderek arttığı Fransa bu artışın mikrodalgaya bağlı olduğunu bildirmiştir. Amerika'da çıkarılan bir yasayla baz istasyonlarının okul ve evlerin üzerine dikilmesi yasaklanmıştır. Hayatımızı büyük tehlike altına sokan baz istasyonlarının yönetmeliğin aksine insanların toplu yaşadığı yerlere yerleştirilmesinin önüne geçmek amacıyla yeni düzenlemelere gidilmesi ve konunun detaylı olarak araştırılması büyük önem arz etmektedir. "

(ANKA)