kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dosya pazartesi geliyor

AJANSLAR
Giriş Saati : 20.02.2009 15:33
Güncelleme : 20.02.2009 18:43
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri Dosyası ile ilgili olarak, ''En son gelen bilgi, pazartesi günü Türkiye'de olacağı şeklindedir'' dedi.
Adalet Bakanı Şahin, Alanya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, ''Deniz Feneri ile ilgili bir gelişme var mı?'' şeklindeki sorusunu yanıtladı. Bakan Şahin şunları söyledi:

''En son gelen bilgi pazartesi günü Türkiye'de olacağı şeklindedir. Oldukça da gecikti. Adalet Bakanlığı olarak üç kez yazı yazmak zorunda kaldık. Sayın Baykal (Kaplumbağaya yükleseydiniz şimdiye gelirdi) diyor, ama bunu nihayet gönderecek olan Alman mahkemeleridir. Biz yalnızca talep ediyoruz.''

Bakan Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın geçtiğimiz salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısında bir klasörü ''Deniz Feneri Dosyası'' olarak gösterdiğine değinerek, şöyle devam etti:

''Ama bu dosyanın o dosya olmadığı Alman makamları tarafından
açıklandı. Türkiye'de kim yasalara aykırı davranırsa, kim usulsüzlük, yolsuzluk yaparsa Türkiye'de yargı organları bunun hesabını herkesten sorar. Hükümet olarak bizim, bu sürece sadece destek mahiyetinde katkımız olur. Kim olursa olsun, en yakınımız dahi olsa hata yapan sonuçlarına katlanır. Deniz Feneri davasıyla ilgili (Almanya'daki davanın Türkiye'de uzantıları var) dediler. Biz de bu dosyayı bekliyoruz. Ve bu dosya içerisinde, Türkiye ile, uzantılarıyla ilgili birtakım bilgi ve belge varsa, soruşturmayı açan Ankara Cumhuriyet Savcılığı mutlaka bu dosyayı da inceleyecek, delilleri de inceleyecek, kendi topladığı delilleri de inceleyecek ve gerekeni yapacaktır. Ancak bu tür soruşturmaların ve iddiaların siyasi polemik konusu yapılmasından üzüntü duyduğumu da ifade etmek istiyorum.''

AKMAN: DENİZ FENERİ ÇAKMA DOSYA

Bu arada, RTÜK Başkanı Zahit Akman, CHP'li Ali Kılıç tarafından açıklanan Deniz Feneri dosyasının çakma bir dosya olduğunu belirterek arama motorları ile gazete haberlerinden oluşturulduğunu söyledi. Akman, Deniz Baykal'ın da bu konuda yanıltıldığına dikkat çekti. Konuyla ilgili her türlü hukuki çalışmanın yapıldığını dile getiren Akman, "Ben buradayım. Dokunulmazlığım yok, her türlü yargısal faaliyet için hazır durumdayım. Şu anda mal beyanında belirttiğim iki şirket ortaklığı dışında bir şirket ortaklığım söz konusu değildir" dedi.