kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Liderlerin karşısında el-pençe divan duran bir iktidar yok'

Ergun AKSOY / SİNOP, Mehmet ACAR / AMASYA
14.02.2009
Erdoğan, partisinin Sinop mitinginde Davos sonrası yaşananlara gönderme yaparak, "Küçük düşünmek gibi bir seçenek Türkiye'nin önünden kalkmıştır" dedi...
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını, kimsenin Türkiye'yi hor göremeyeceğini belirterek, Davos sonrası bazı kesimlerin felaket tellallığı yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Artık Türkiye'de, farklı ülkelerin liderleri karşısında elpençe divan duran bir iktidar yok" dedi. Sinop mitinginde kürsüye "Dünya lideri" anonsuyla çağrılan Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Perez ile yaşananlardan sonra felaket tellallığı yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye arabulucu rolünü kaybediyor, yalnızlaşıyor, eksen kayması yaşıyor diyorlardı. Felaket telallığı yapanlar, Türkiye'nin önemsenen misyonunu iyi görmeli, iyi anlamalı. Ekiplerimiz, ülkeler arasında mekik dokuyor. Birileri çıkıyor bunlarla görüşmeyin bunları kovun, 'go home' deyin diyor. Bunlar geçmişte çok söylendi. Herkes şunu iyi bilmeli; Türkiye'nin yön ve eksen sorunu yoktur. Kimse Türkiye'yi belli bir alana hapsetmeye, Türkiye'nin çok boyutlu ilişkilerini zafiyete uğratmaya çalışmasın. Artık Türkiye'de, farklı ülkelerin liderleri karşısında el pençe divan duran bir iktidar yok. "

NEWTON BENZETMESİ
Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, kimseye boyun eğmediğini söyleyen Erdoğan, bu sözlerini Sabahattin Ali'nin Sinop Cezaevi'nde yattığı sırada yazdığı şiirle destekledi. Erdoğan, "Sinop Hapishanesi'nden şairin güzel bir sözü var. 'Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma.' Bu çok önemli, mesele bu" dedi. Erdoğan Amasya mitinginde ise muhalefeti eleştirerek, şunları söyledi: "Hani ünlü bilim adamı Newton'un başına elma düşmüş de yer çekimini keşfetmiş ya, bunların da son günlerde başına bir şey düştü. Birden bire milleti keşfettiler. Milletin ihtiyaçlarını keşfettiler. Bakıyorsun birdenbire Kuran kursları, din eğitimi aklına geldi. Kılık kıyafeti, sosyal yardımları keşfettiler. Bu millet bunlara sormaz mı dün neredeydiniz. Başınıza seçim sandığı mı düştü ne oldu?"