kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Anayasa konusunda geniş bir konsensüs var"

Giriş Saati : 15.02.2009 11:26
Güncelleme : 15.02.2009 18:58
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir anayasa değişikliği veya yeni bir anayasanın yapılması konusunda Türkiye'de geniş bir konsensüs bulunduğunu söyledi...
Abdullah Gül, Rusya Federasyonu'na resmi ziyareti tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Esenboga Havaalanında bir basın toplantısını düzenleyen Gül, Moskova'da ticarette karşılaşılan sorunlar dahil olmak üzere, birçok konuda çok iyi temaslar yaptığını belirterek "Şimdi diliyorum ki bütün bunlar en kısa süre içerisinde gidirilecektir" dedi.

Tataristan'ı ilk ziyaret eden Türk Cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Gül, "Bu ziyaretimizden gayet memnun bir biçimde döndük, bize yakın bir misavirperverliği gösterildi. Bundan dolayı hem Moskova'daki, hem de Tataristan'daki tüm yetkilileri teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İsrail Kara Kuvvetleri Komuta General Avi Mizrahi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "aynaya baksın" yönündeki ağır sözlerine üzerine İsrail'e verilen nota ile ilgili bir soru üzerine "Bu konu ile ilgili açıklamalar yapıldı, karşılıklı yapıldı" diyen Gül, yeni bir anayasanın hazırlanmasına ilişkin bir sorunun karşısında da şunları söyledi:

"Ben her zaman bir anayasa değişikliği, yeni bir anayasanın yapılması veya mevcut anayasanın bazı maddelerinin değişimi ile ilgili görüşlerimi paylaşıyorum zaten kamuoyu ile. Asıl bu konuda çok geniş bir konsensüs olduğunu biliyorum ama iç politika konularına karışınca zorlaştığı kanaatimdeyim. Ümit ederim ki çok uygun bir ortamda, iyi şekilde bunlar gerçekleşir."

ANKA