kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baydemir şehir turunda ayakkabılarını da boyattı.

'Diyarbakır seçimi demokrasi sınavı olacak'

DİYARBAKIR HAZAL ATEŞ
14.02.2009
Diyarbakır'da DTP'den yine aday olan Baydemir, Cumhurbaşkanı Gül'ü bölge için hakem olarak gördüğünü söyledi..
Diyarbakır'da AK Parti ile büyük yarışa giren DTP'de yeniden aday olan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Diyarbakır seçimleri Türkiye'de demokrasi sınavı olacak. Nezaketimizi asla bozmayacağız" dedi. Baydemir, Ayşenur Zarakolu Parkormanı'nda (İsmi yasaklı park) yürüyüşle başlayıp Sur dibinde biten konuşmamızda şu mesajları verdi:

* Başbakan ve biz ne söylersek söyleyelim belirleyici olan halk olacak. Öyle bir sonuç temenni ediyorum ki Türkiye'yi yönetenler "vay be, demek ki öyleymiş" desin, biz nerede hata yaptık sorusunu sorsun.

* Kutbettin Arzu'nun (AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Belediye Başkan adayı) şahsında ve genel olarak sandık sonuçlarının açıklandığı saate kadar asla demokratik nezaketimizi bozmayacağız.

* 1990-1994 yıllarında öğrenciydim. İki yol vardı ya dağa çıkacaktık ya da devletin devşirmesi olacaktık. Kürtler devşirme politikasını reddetti, reddediyor. Gönüllü birliktelik başımız üstüne. Önce bir halk olarak Kürtleri tanıyacaksınız. Sınır çizmenin de kırmızı çizgilerin de gereği yok. AB bizim için, Ortadoğu için bir fırsattır.

'KURDIN EM'
*
İki anneden 11 kardeşiz. Çocuklar avluda elleri çubuklarla bidonları döverdi; "Kine em, Kurdın em" (Biz kimiz, Kürdüz biz) diye tempo tutardı. Bu bir dava, yoksa belediye başkanlığı yapmam. Kan duracaksa, dağdakiler onurlu bir şekilde kent yaşamına, siyasete, ekonomiye katılabilecekse, çocuklarımız anadiliyle eğitim alabilecekse bu koltuğu bırakmaya hazırım.

* Ayda ortalama 5 bin TL alıyorum. Evin taksiti, masraflardan geriye kalan seçim bütçesi. Önceki kampanyada 20 bin TL param vardı, 10 bin TL harcadım.

* Başbakan'ın Davos'ta kendisine yönelik yaklaşıma 'one minute' dediği gibi biz de kendisinin bölgemize yönelik politikasına 'one moment' diyoruz. Sayın Erdoğan, Diyarbakır'a fetih psikolojisi ile geldi. Bu kent fethedilmeyi hazmetmez.

* Siyaset üstü olan Cumhurbaşkanı hakem pozisyonunda olmak durumunda. Kürtlerin beklentisi ve temennisi de bu. Umarım, sorunların çözümünde Sayın Gül hakem rolünü oynar ve hakemlik yapar.