kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baydemir'in polislerle ilginç diyaloğu

İHA
Giriş Saati : 15.02.2009 18:48
Güncelleme : 15.02.2009 18:58
Yeni Haber
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'nin yapacağı basın açıklamasına izin almak için emniyet müdür yardımcıları ile ilginç bir diyaloğa girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, emniyet müdür yardımcısına gülerek "İki gözüm" dedi.

DTP, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 10. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapmak istedi. Bunun üzerine emniyet güçleri ile diyaloga geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un basın açıklamasının yapılması için emniyet müdür yardımcılarından izin istedi.

Emniyet yetkilileri pankartların indirilmesi durumunda basın açıklamasının yapılmasına izin vereceklerini söyledi. Bu cevabı alan Baydemir gülerek karşıladı.

Bunun üzerine Emniyet Müdür Yardımcısı Celil Taşkın, "Başkan neden gülüyorsun" dedi. Baydemir ise gülerek, "İki gözüm bu ülke iki sloganla yıkılmaz" cevabını verdi.

Basın açıklaması yapılması için izin alamayan Baydemir, Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu cepten arayarak, "Pankartların hepsini indireceğiz. Ben bu konuda inisiyatif alacağım. Yolun bir şeridi bize lazım. Nizam vermeye çalışacağız. Aksi takdirde benim diyebileceğim bir şey yok. Batman'da yaşananlar burada yaşanmasın. Diyarbakır'da da bu olaylar olmasın" dedi.

Vali, açıklama yapılmasına izin vermedi.