kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Masasında çalışmak istemeyenler için, her katta farklı toplantı odaları bulunuyor.

Bu ofiste her şey şeffaf

BURCU ALDİNÇ
13.02.2009
Microsoft Türkiye çalışanları ekim ayında Levent'teki yeni binalarına taşındılar. Ancak beş katlı bu bina, bir iş yerinden çok bir eğlence ve dinlenme merkezini ya da bir sosyal kulübü andırıyor. Çünkü bu bina, çalışanların rahat edebilmeleri, işlerini en kolay ve en hızlı şekilde halledebilmeleri ve birbirleriyle devamlı iletişim halinde olabilmeleri için tasarlanmış. Ofiste Genel Müdür Çağlayan Arkan dahil olmak üzere kimsenin odası yok. Hatta bazı departmanlardaki çalışanların kendilerine ait masa ve bilgisayarları dahi yok.
Genel Müdür Çağlayan Arkan, iletişimi fazlalaştırmak, e-mail trafiğini azaltmak ve işleri daha çabuk halletmek için bu düzenin çok önemli olduğunun altını çiziyor. Kendine ait masa ve bilgisayarı olmayan kişiler 'shared desk' adı verilen ortak masalardan boş olanlarına oturarak çalışabiliyorlar. Zaten Microsoft çalışanlarının işleri yüzde 90 dışarıda olduğundan, burada sabah 09.00 akşam 18.00 gibi çalışma saatlerine de bağlı kalınmıyor.

TELEFON DEVRİNİ KAPATMIŞLAR

Söz konusu olan şirket Microsoft olunca, teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanmamak olmaz. Buradaki çalışanların büyük bir kısmının masasında telefon ahizesi yok. Onun yerine bilgisayara bağlanan kulaklıklar ve mikrofonlar var. Ekranda MSN messenger'ı andıran bir listede ise tüm çalışanların listesi yer alıyor. Bir kişi, bir başka çalışanı arayacağı zaman bu ekrandan o kişiyi seçiyor. Ofis dışı bir telefon bağlantısı yapacağı zaman ise tek yapması gereken şey, ekrana arayacağı numarayı yazmak. Ayrıca masasından ayrıldığında ise bilgisayardan cep telefonu seçeneğini işaretlemesi yeterli oluyor. Böylece şirkette o kişinin hattı çaldığında, aynı anda cep telefonu da çalmış oluyor.
Kısacası evde ya da dışarıdayken hatta yurtdışındayken dahi o kişiyi arayanlar, direkt olarak cep telefonundan ulaşma imkanını elde ediyor. Bilgisayara bağlı 'unified communication' yani birleşik iletişim adı verilen bu sistem sayesinde 1250 kişiye kadar tele konferans yapılabiliyor. Kısacası yurtdışından çalışanlar bile toplantılara katılabiliyorlar.

TELEFON KULÜBELERİ DE VAR
Binada kimsenin özel odasının olmaması, özel konuşmalar ve toplantılar yapılmasına engel değil.
Çünkü her katta, neredeyse her köşe başında farklı boyutlarda toplantı ve telefon odaları mevcut. Özel konuşma yapmak isteyenler için tek kişilik 'phone boot' 'telefon kulubesi' olarak adlandırılan odalar dahi unutulmamış. Binada dikkat çeken bir diğer unsur ise her katta asılı olan panolar. Bu panoların üzerinde 'social club' yani sosyal kulübün etkinlikleri yer alıyor. Çalışanların oluşturduğu kulüp üyeleri sık sık farklı etkinlikler düzenliyor.
Örneğin bu ay Kartalkaya'ya kayak tatili düzenlemişler. İsteyenler bu turlara katılabiliyor.
Onun dışında motorseverler ve dalanlar için de farklı etkinlikler düzenleniyor.
Haberin fotoğrafları