kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Takım elbise: Erkeklerin klasikleşmiş üniforması

13.02.2009
Beyler, takım elbise almayı düşünüyorsanız, dikkat! Ciddi bir yatırım yapmak üzeresiniz. Moda olan kesimleri, size uygun kalıp ve bedenleri öğrenmeden alışverişe çıkmayın...
Etrafımız takım elbiseli beylerle dolu ama bu vazgeçilmez kıyafet bazı detaylar atlanıp, modadan ve stillerinden bağımsız giyilince, çekiciden çok sıkıcı görünmeye başlar. Şık ve özenli giyimin gözbebeği takım elbiseler, hazır yükselişe geçmişken, gelin bu ciddi yatırımın kontrolünü ele alalım.

NEREDEN ALINIR BU TAKIM ELBİSE?
Yeni başlayanlar için en uygun yerler, birden fazla markanın bir arada bulunduğu büyük mağazalar olacaktır.
Fakat satış elemanlarının eline kalmamak için bilgi sahibi olarak gidin.
Birkaç farklı markadan, üç-dört farklı takım denedikten sonra tarzınızı az çok anlayacaksınız. Takım elbisenizi hangi amaçla kullanmak istediğinizi belirtin. Günlük ofis için mi, önemli toplantı ve randevular için mi? Yoksa kokteyl ya da düğün mü? Hepsi için farklı renk ve model var. Yardım isteyin. Mesela takım elbiseleriniz hep tek renk ise bu sene moda olan, farklı renk ceket ve pantolon takımları deneyin.

DOĞRU BEDEN VE KALIP:
Artık medium ya da large değilsiniz. Şimdi 'drop'lar konuşacak. Bedeniniz, 48-50-52 olarak büyür. Kol, ceket ve paça boyu uzunlukları ise 6-8-10 gibi drop'lar halinde...
Takım elbisenin bedeninize tam oturması çok önemlidir. Nasıl mı ölçeceğiz? - Omuzların vatkaları, kendi omzunuzdan dışarıda kalmamalı.
Duvara doğru yaslanıp durduğunuzda duvara önce ceketin omuzu değiyorsa, omuzlar geniştir.
- Ön beden düğmenizi iliklediğinizde yakalar ortada bombe yapıyorsa çok dar, düğmeyle göbek arasında bir yumruktan fazla mesafe kalıyorsa, büyüktür.
- Gömleğinizin manşet kısmı ceketinizden 1-2 cm. görünsün.
- Dik durduğunuzda parmaklarınızı avucunuza doğru kıvırdığınızda parmak uçlarınız ceket ucuna değiyorsa, ceket boyu idealdir. Daha uzunu sizi hantal gösterir. Ceketiniz arkadan kalçanızı tamamen örtmüyorsa, kısadır.

HANGİSİ MODA?
Cekette düğmeler:
Üç düğme, 1990'ların görüntüsünü verir, yani biraz 'out' oldu ve sizi hantal gösterebilir. Tek düğme, iddialı görüntüsü nedeniyle şık takımlarda ve smokinlerde kullanılır. O yüzden siz garanti şıklık için klasik ama moda olan, iki düğmeden şaşmayın. Ve alttaki düğmeyi de kapatmayın.
Bu arada kruvaze ceketli takımlar geri geliyor. Kruvaze ceketleri başka renk pantolonlarla takım yapmayın ve giyerken en üst düğmeleri kapatmayın.

Cekette yırtmaçlar: Amerikan klasiği olan geleneksel tek yırtmacı ya da İngiliz tarzı olan çift yırtmacı, oturup kalkma rahatlığından dolayı seçebilirsiniz. Zira yırtmaçsız ceketler Cary Grant filmlerinde ve 90'lı yıllarda kaldı gibi görünüyor. Arasanız da bulamazsınız zaten.

Cekette yakalar: Ceket yakaları ve gömlek yakaları, kravatlarla birlikte inceldi. Daha dinamik, fit ve genç bir görünüm sağlıyor.

Pantolon: Pantolon paçaları bildiğiniz gibi daraldı ve kısaldı. Pantolon boyunun ayakkabınızın topuğunun üst çizgisinde bitmesine dikkat edin. Paçanın önden de birkaç santimlik birikim yapması, düz durmasından daha iyi olacaktır.
Ayrıca pilisiz slim-fit pantalonlarınızı kemersiz kullanın ve likralı kumaştan seçin.
Bu arada yeni stillere eklemek istediğim önemli bir detay da, bu sezon ekoseli kumaşların ve takım elbiseleri, yelekleriyle giymenin çok moda olduğu. Hazır modayken lütfen atlamayın. Özellikle dar kesim olsunlar. Eminim, kendinizi esaslı bir film yıldızı gibi hissedeceksiniz.
Haberin fotoğrafları