kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Turnuvaya katılan kadınların sayısı hiç de az değil.

Dokuz topta iddialılar

MELİS D. ÇALAPKULU
06.02.2009
Türkiye'de sayıları az olan profesyonel Amerikan bilardosu oyuncuları, şimdi PoolMastersCup adlı özel turnuvada buluşuyor. Geçen hafta turnuvanın üçüncüsü düzenlendi..
Klasik bir Türk erkeğinin futboldan sonraki başlıca ilgi alanlarından biridir bilardo. Türkler, tıpkı dünyaya adını duyurmayı başaran bilardocumuz Semih Saygıner gibi genellikle üç top oynuyor.
Ancak Amerikan bilardosuna gönül vermiş azınlık bir bilardosever kitlesi de var. Ve geçen yıl bu azınlığın içinden bir gönüllü çıkmış ve PoolMastersCup adlı bir turnuva düzenlemeye başlamış. Türkiye'deki hemen tüm profesyonel Amerikan bilardosu oyuncusu da bu turnuvaya yoğun ilgi göstermiş. 3. PoolMastersCup'ı 30 Ocak-1 Şubat tarihlerinde, Bahçelievler BilardoMax spor salonunda düzenleyen Ferdi Özdemir; KKTC, Almanya, İsrail gibi ülkelerden de turnuvaya katılım olduğunu söylüyor. Zaten hedefi de bu turnuvayı her seferinde daha da profesyonel şekilde düzenleyerek uluslararası bir düzeye taşımak.

FEDERASYONDAN İLGİ BEKLİYORLAR
Birinciliği Konya'dan Mustafa Dikilitaş'ın, ikinciliği KKTC'den Timur Eren'in, üçüncülüğü ise İstanbul'dan Murat Teker'in kazandığı turnuvada ödüller, yarışmacıların katılım ücretleri üzerinden verildi. "Bizler bu sporu kendi imkânlarımızla canlandırmaya ve sevdirmeye çalışan bir camiayız," diyen Özdemir, Türkiye Bilardo Federasyonu'ndan ve sponsorlardan ilgi bekliyor. Federasyonun yönetimi genellikle üç top ekolünden olduğu için Amerikan bilardosuna pek yatırım yapılmadığını söyleyen Özdemir, "Oysa çok başarılı oyuncularımız var. 2007'de Avrupa Şampiyonu tek Türk olan Eylül Kibaroğlu başta olmak üzere birçok kez Türkiye şampiyonluğu kazanan Çağ Çalışkur, bu yıl KKTC'de düzenlenen 9 top turnuvasında şampiyon olan Tolga Yükselir ve daha pek çok isim..." diyor.
Amerikan bilardosu oylanayanların en büyük sıkıntısı ise federasyonunun turnuvaları üç ayaklı olarak hafta içleri düzenlemesi. Bu da oyuncuların işlerinden ya da okullarından üçer hafta izin almaları anlamına geliyor. Bu nedenle artık Türkiye Şampiyonaları'na katılamayan çok isim var.
Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan ve Akbank'ta çalışan Ferdi Özdemir, federasyonun lisanslı oyuncusu olduğu halde, işi nedeniyle kendisi de Türkiye Şampiyonası'na katılamadığı için bu özel turnuvayı düzenleme fikri ortaya çıkmış.
Turnuvaya katılım ücretleri profesyonellerde 100, amatörlerde 75 TL.
Ayrıntılı bilgi için: www.poolmasterscup.com
Haberin fotoğrafları