kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Field'in seksi ve şeker bulduğu bu kıyafetin benzerini, Sex&The City'de Carrie de giymişti.

Bir alışverişkoliğin gardırobu

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
13.02.2009
Moda dünyası aylardır önümüzdeki hafta vizyona girecek olan Bir Alışverişkoliğin İtiraflarıfilmini bekliyor. Hem iflah olmaz bir alışverişkoliğin stilinin nasıl olduğunu görmek, hem de Patricia Field'in yeni kostüm tasarım 'şovunu' izlemek için.....
Rebecca Bloomwood alışveriş hastalığına yakalanmış, 16 bin dolarlık borç batağından kurtulmaya çalışan, genç bir kadın. Ama ne çalışmak! Tutumlu olmaya karar verdiğinde bile gelir-gider hesabı yapacağı defterin hayallerini kuran, iflah olmaz bir alışverişkolik o. Üstüne üstük, ekmeğini de son derece ironik bir biçimde ekonomi muhabirliğinden kazanıyor.
Sophie Kinsella imzalı ve 'chick lit'in (çıtır edebiyatı) en sevilen örneklerinden Alışverişkolik serisinden beyaz perdeye uyarlanan Confessions of a Shopaholic (Bir Alışverişkoliğin İtirafları) 20 Şubat'ta vizyona giriyor.
Filmde alışveriş hastası Bloomwood'u, Avustralyalı oyuncu Isla Fisher canlandırıyor. Fisher'ın, Borat karakteriyle tanınan Sacha Baron Cohen'in nişanlısı olduğunu da eklemek gerek.
Bir Alışverişkoliğin İtirafları filminin aylardır merak ve heyecan içinde beklenmesinin asıl nedeni ise, Patricia Field imzalı kostümler. Sex&The City'den beri ilk kez kostümlerin bu kadar ön planda olduğu bir film izlemeye hazırlanıyor moda çevreleri.

STİLİ KİMSEYE BENZEMİYOR
Sex&The City, The Devil Wears Prada ve Ugly Betty'nin Emmy ödüllü kostüm tasarımcısı Field, Becky için bambaşka bir stil tercih etmiş; "Bütün film boyunca kıyafetlerin öne çıkmasını, ekranda patlamalarını istedim. Yaklaşımım, bu yönde oldu," diyor. Kıyafet seçimindeki ana kıstas, New York'un ilerici moda anlayışını yansıtmak olmuş. Çılgın bir alışverişkolik olan Becky'nin gardırobunu oluştururken dilediği kadar yaratıcı olması istenmiş Field'dan. Bu rahatlık da Field'ın 'daha önce hiç görülmemiş' dediği kostümleri ortaya çıkarmasını sağlamış.
"Becky çok orijinal bir kadın. Giyim tarzı kimseye benzemiyor," diyen Field, alışverişkoliğin stilini şöyle anlatıyor: "Kendini sürekli bir şeyler satın almaktan alıkoyamayan bu karakterin kıyafetlerinin abartılı ve uçlarda olması şarttı. Becky'nin tarzını çok renkli, cesur, enerjik, güçlü ve eklektik olarak özetleyebilirim. Hem ünlü tasarımcıları, hem vintage parçaları, hem de trendy detayları kullanmaktan kaçınmıyor.
Alışverişkolik olduğu için farklılaşmaya ihtiyacı var. Siyah renkler veya klasik kesimler içinde göremezsiniz onu. Herhangi bir yerden alışveriş yapabilecek kadar da açıkgörüşlü. İlla marka giymek gibi bir takıntısı yok. Kafası, beğendiği şeyi, nereden olursa olsun satın almak üzerine çalışıyor."

AŞIRI YÜKSEK TOPUKLAR
Kırmızı pantolon üzerine mavi çizgili bluz giyip, siyah-beyaz puantiyeli bir ceketle rahatlıkla tamamlayabilen Becky'nin stilinin bir diğer vazgeçilmezi ise, aşırı yüksek topuklu ayakkabıları.
Patricia Field, bu seçimi özellikle yaptığının altını çiziyor: "Çok yüksek topuklularla yürümeye çalışan kadınları şirin ve komik buluyorum. Becky de böyle bir karakter olduğu için, yüksek topuklar ona çok yakıştı." Bu arada alışverişkoliğin ayakkabılarının çoğunun Christian Louboutin imzalı olduğunu da belirtelim.
Haberin fotoğrafları