kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
İrili ufaklı hediyelikler manevi değer taşırken fazla da el yakmıyor.

Cumhuriyet altını yerine bir çift gümüş ayakkabı

İLKNUR K. AKMAN
06.02.2009
Yeni doğmuş bir bebeğe alınacak hediyeler genelde altın ve giyim eşyalarıyla sınırlıdır. Ancak Nişantaşı'nda yeni açılan bir mağaza, annelere ve bebeklerine özel mücevher ve aksesuarlarla değişik bir hediye alternatifi yaratıyor.....
Bu aralar o kadar çok bebek haberi alıyorum ki... Daha şimdiden "Doğum hediyesi ne alacağım?" telaşına düştüm.
Bir de yaklaşan doğum günleri var; hepsi de ilk ya da ikinci yaşını kutlayacak olan çok sevdiğim arkadaşlarımın çocukları. Dolayısıyla her birine özel, hoş birer hediye almak istiyorum. Ne var ki çok fazla gibi görünen hediye seçenekleri arasında aslında farklı ve yaratıcı şeylere rastlamak çok zor.
Seçenekleriniz ya altın, ya kıyafet, ya oyuncak ya da bebek arabası, mama sandalyesi, buharda yemek pişirme aleti vs. Gerçi giysiler de az albenili değil ama çoğu zaman "Çula çaputa para vermektense bari bir altın alayım," diye düşünüyor insan. Hiç olmazsa maddi değeri var...
Geçenlerde Nişantaşı'nda hem vitrinlere bakıp, hem de yine bir dostumun çok yakında doğacak ikizleri için hediye düşünürken, hoş bir vitrine takıldı gözüm. Vitrini göğsünde bebeği, boynunda ve parmaklarında mücevherlerle bir kadın büstü süslüyordu. Dükkânın adı da Eve&Abel'di (Havva&Habil). "Nedir esprisi?" diye içeri girdim. Burası anne ve bebeklerine özel takılar, aksesuarlar satan bir mücevherciymiş. Adını da o yüzden Havva ve ilk bebeği Habil'den alıyormuş. Dükkânın sahibi İkbal Bayrak baba mesleği olan kuyumculuğun içinde büyümüş, aslında endüstriyel tasarımcı olan genç bir anne. Üç buçuk yaşında bir erkek ve iki buçuk yaşında bir kız çocuğu var.
"Yıllardır doğum tebriklerine gider ve hep altın hediye ederdim. Anne olunca bunun ne kadar sıkıcı bir şey olduğunu fark ettim. Ne yapabilirim, hem maddi hem de manevi değeri olan ne alabilirim diye düşünürken, sonunda bu dükkân fikri çıktı ortaya. Bir anlamda Türkiye'nin ilk anne ve çocuk mücevhercisi burası," diyor.

BENİM KÜÇÜK PRENSESİM
Burada neler mi satılıyor? Gümüş mama kasesi ve kaşığı, bebek ayakkabısı, saç tarağı, hatta diş fırçası... Ayrıca yine altın veya gümüş seçeneği olan hayvan, emzik, çıngırak motifli bileklikler, içinde çocuğunuzun resmini taşıyabileceğiniz kolye uçları... Benim ilgimi en çok çeken şey ise kolye veya bileklik olarak da kullanabilen üzerinde İngilizce 'Benim küçük prensesim' ya da 'Benim küçük prens ve prensesim' yazan (istediğiniz dilde yazdırmak mümkün) bebek motifli yuvarlak gümüşler oldu.
Dilerseniz bunu altın olarak da yaptırabilirsiniz.
Alın size altın yerine geçecek, çok daha anlamlı bir doğum hediyesi! İçeride beni kendine çeken bir diğer şey ise bir çift gümüş ayakkabıydı. Bunların kızının ilk ayakkabısı (yürümeye başladıktan sonra) olduğunu söyleyen İkbal Bayrak, hatıra olsun diye gümüşle kaplatmış ve örnek olarak da dükkânına koymuş. "Bu uygulamayı dokusu yeterince sert olan her şeye yapabiliyoruz.
Dilerseniz bebeğinizin biberonunu bile gümüş veya altınla kaplamak mümkün. Ya da hediye olarak size gümüş ya da altın bir emzik de yapabiliriz. Burada gördüğünüz şeyler dışında siz 'Ben şöyle bir şey istiyorum,' dediğinizde onu da iki ya da en çok yedi gün içinde hazırlayıp teslim ediyoruz size," diyor Bayrak. Tüm bu hediyeleri koymak için de küçük kesecikler ve renkli kutular yaptırmış, sunumu da gayet şık.

YARATICI FİKİRLERE AÇIK
Dükkânda bir de anne adaylarına ya da istediğiniz zaman istediğiniz bir kadına hediye edebileceğiniz mücevherler var. Kimi pahada çok ağır, kimi de daha uygun fiyatlı ama hepsi de özel anlamlar taşıyor. Örneğin elmaslarla süslü ağaç şeklinde aileyi simgeleyen bir kolye ucu ya da sonsuz mutluluğu ifade eden pırlanta bir sonsuzluk işareti. Anne karnı ve bebeğini simgeleyen pırlanta bir çerçeve içinde ona yapışık tek taş ise yine kolye olarak tasarlanmış.
İster günlük, isterseniz de bir davete takabileceğiniz kadar şık ve gösterişli yüzükler de dikkat çekici. Kimi zümrüt, kimi elmas...
Fiyatlara gelince, Eve&Abel'da gösterişli mücevherler dışında diğer hediyeliklerin fiyatı 30-200 dolar arasında değişiyor. Örneğin üzeri 'Benim küçük prensim' yazılı gümüş kolye ve bileklik uçları (hemen hemen yarım altın büyüklüğünde) 50 dolar. Altın olanın fiyatı ise yaklaşık 200 dolar, yani her şey o kadar el yakmıyor.
İşini çok büyük bir sevgi ve heyecanla yaptığı her halinden belli olan İkbal Bayrak, tüm yaratıcı fikirlere de açık. "Siz hayal edin, biz onu yapmak için çalışalım," diyor.
Hadi bakalım yaratıcı baba adayları, eşinize unutamayacağı bir doğum hediyesi için şimdiden düşünmeye başlayın! İnternet adresi: www.eve-abel.com
Haberin fotoğrafları