kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Baharda bu renkleri giyeceğiz

06.02.2009
Ünlü renk enstitüsü Pantone, moda tasarımcılarının ilkbahar ayları için seçtiği ve sıklıkla kullandığı 10 rengi açıkladı..
Dünyanın en ünlü renk enstitüsü Pantone, 2009'un ana temasını, iyimserlik aşılayan 'mimoza sarısı' olarak belirlemişti. Enstitü, teknolojiden otomotive, dekorasyondan giyime kadar her alanda öne çıkacak bu rengin ardından şimdi de 'ilkbaharın favori renkleri' adlı bir rapor daha yayımladı.
2008'in sonbaharında mavi ve mor, moda dünyasını ele geçiren en önemli iki renk olmuştu. Fakat bilindiği üzere modanın renkleri bir mevsimden diğerine geçerken değişir. Bu ilkbahar sezonunda da renkler yine başkalaşıma giriyor; kıyafet ve aksesuarlar yazın sıcaklığına, renklenen doğanın ahengine uydurmak için farklılaşıyor.
İlkbaharda açan çiçeklerden ilham alan modacılara göre bahar aylarında sıkça göreceğimiz 10 renk şunlar:

Saray mavisi
Mavi gökler ve sakin denizlerle bağdaştırılan maviler, sadakâti, adaleti ve huzuru temsil eder. Tıpkı nazar boncuğunda olduğu gibi, bazı kültürlerde mavinin koruyuculuğuna da inanılır.
Klasik, lacivertvari bir mavi olan saray mavisinin en önemli özelliği, Pantone'nin raporundaki çoğu renkle beraber kullanılabiliyor olması.
Gri, açık yeşil, fuşya, beyaz veya cart sarılarla hoş bir uyum sağlayan tonu, Alexander McQueen'in pantolonceket takımlarında, Blumarine'in taşlı ceketlerinde, Marni'nin eteklerinde, Moschino Cheap&Chic'in elbiselerinde ve Valentino ile Tod's'un çantalarında görmek mümkün.

Eşatun
Eflatunun eskiden feminenliği temsil ettiği düşünülürdü. Şimdi ise, her iki cins için de kullanılan, nostaljik ve hoş bir ton. Sonhabar ve kış sezonundan alışık olduğumuz koyu tonlarındaki mor, bahara uyarlanıyor, karşımıza daha yumuşak olan bu lilamsı renk çıkıyor. Balenciaga koleksiyonunuda sıkça kullanılan eflatun tonları, Luella ve Valentino'da da göze çarpıyor. Elie Saab'ın tek omuzlu önü mini, arkası uzun elbisesi ile Emporio Armani'nin şifon ve kelebek desenli modeli, yazın eflatun hitlerinden. Alberta Ferretti ve Gerard Darel ise, eflatunu çantalarına taşıyan isimler.

Süper limon
Güneşin ve enerjinin rengi sarı, şu aralar ihtiyacımız olan yaratıcılığı da harekete geçiriyor. Süper limon ise bu sene her alana damgasını vuracak mimozanın biraz daha eğlenceli hali.
Christian Dior, Alexander McQueen, Hermes, Jeremy Scott ve Versace'nin tercih ettiği bu tonu Marc Jacobs'ın detaylarında da yakalamak mümkün.
Lanvin'in kocaman fiyonklu bluzu, Chloe ve Marni'nin sandaletleri ile Alexander McQueen ve Lancel'in çantaları, en hoş örnekleri.

Barut grisi
Mavimsi yeşil tonlarından oluşan renk, rapordaki diğer natürel renklerle de kolayca kullanılabiliyor.
Mütevazılığının yanı sıra ferahlatıcı etkisi de bulunan barut grisinin tonlarına Rick Owens, Gucci, Burberry, Ralph Lauren ve Donna Karan koleksiyonlarında rastlamak mümkün.

Fuşya kırmızısı
Bu sezon hem kıyafetlerde hem de ruj ve ojelerde göreceğimiz fuşya kırmızı, içinde hafif mavi bir ton bulunduran, son derece şehvetli ve baştan çıkarıcı bir renk, uyaralım. Christian Dior'un mini, straples elbisesi, Lanvin'in pantolonu, Balmain'in çarpıcı elbiseleri, Sportmax'in şalvarı, fuşya kırmızısına en iyi kıyafet örnekleri. Aksesuarda ise Sergio Rossi'nin sandaleti, Valentino ve Tod's'un çantaları ile Christian Louboutin'in saçaklı ayakkabısı öne çıkıyor.

Yeşil tonları
Yeşil genel olarak yeni başlangıçlarla ve doğayla bağdaştırılır. Bu sene de tazeliği ve yeniliği temsil eden üç farklı yeşil öne çıkıyor. Canlı yeşil, baharın özünü temsil eden, tazelik katan bir renk.
Koyu turuncu, daha ciddi ve sakin bir renk; hem biraz daha klasik hem de kamuflaj için kullanılabilecek bir ton. Plastik yeşil ise hafif tonuyla, parlak ve tertemiz bir yeşil. Soğukkanlılığı ve doğurganlığı temsil ediyor.
Yeşil ve tonlarını Louis Vuitton'da, Lanvin'de, Valentino'da, Cavalli ve Just Cavalli'de bulabilirsiniz.
Yeşil, aksesuarda daha bereketli bu sene.

Gül kurusu
Şirin renk pembenin nostaljik tonu gül kurusu, kıyafetlere romantik bir hava yaratıyor. Christian Dior, Lanvin, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Stella McCartney, Giambatista Valli, Fendi ve Blumarine, ilkbahar-yaz sezonunda gül kurusunun etkisine 'Hayır,' diyemeyenlerden.

Somon pembesi
Pembenin nostaljik etkisi, turuncunun enerjisi ve uysallığıyla birleşiyor. Birçok ten rengiyle uyum sağladığı için rahatça kullanılabilen somon pembesini tercih edenler arasında Versace, Marc Jacobs, Vivienne Westwood ve Balenciaga var. John Galliano'nun ceketi ile Fendi'nin ikonlaşacak elbiselerinin üzerindeki güller de bu renk.
Haberin fotoğrafları