kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İzmir vagon değil lokomotif olmalı'

SABAH
12.02.2009
29 Mart'ta yapılacak yerel seçim de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti İzmir milletvekili Aksoy, SABAH'ı ziyaret etti..
29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti İzmir milletvekili Taha Aksoy, dün SABAH'ı ziyaret ederek İzmir için düşündüğü projeleri anlattı. SABAH Başyazarı Mehmet Barlas, Yayın Koordinatörü Şule Talu, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Metin Yüksel, yazarlar Erdal Şafak, Hasan Bülent Kahraman, Mahmut Övür, Şelale Kadak tarafından ağırlanan Aksoy, daha sonra Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ı ziyaret etti.

CENTİLMENCE YARIŞ
Aksoy, İzmir seçimlerinin centilmence geçeceğini belirterek "İzmir'i hangimiz daha iyiye taşırız. Ben belediye başkanlığı yapmadım. Karşımda seçime giren kişi, 5 yıl icraat yaptı. Hem yaptıklarını, hem yapmadıklarını konuşacağız. Bu asla kıran kırana bir mücadele sayılmamalı" dedi. İzmir'in uzun zamandır sıradanlaşma gibi bir sorunu bulunduğunu belirten Aksoy, "Türkiye'nin lokomotif şehirleri vardır. İzmir vagonlaşmaya başladı. Halbuki şehir, Türkiye'yi çekip sürüklemeliydi" diye konuştu. İzmir'de denize girilemediğini ve denizin şehir hayatında olmadığını belirten Aksoy, şöyle devam etti: "İnsanlar, 'Ne zaman denize gireceğiz?' diye soruyor. Uzun yıllar sonra İzmir'in en değerli varlığı olan Körfez'in foseptik olarak kullanıldığı anlaşıldı. İki dönem boyunca bu kirliliği temizlemeye çalıştılar. Temel sorun yönetim zihniyetinde. Yapılan işlerin yanlış olduğunu söylemiyorum, çok doğru işler de var ama zaman iyi kullanılmıyor. Biz Kordon'u yeniden ele almak istiyoruz. Eski Kordon'u canlandırmak ve eğlence mekânı haline getirmek istiyoruz."