kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İş çığırından çıktı'

ANKARA
12.02.2009
Eruygur'un konuşmalarının dinlenmesini "Bu iş çığırından çıktı" diye değerlendiren Baykal, valilerin dağıttığı yardımlar için "YSK kararları iktidarı ilgilendirmiyor, kimi ilgilendiriyor? Bu bir hukuk krizi" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, emekli Org. Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un konuşmalarının dinlenmesini "Bu iş çığırından çıktı" diye değerlendirdi. Baykal, Parti Meclisi öncesinde şu mesajları verdi:

* (Eruygur'un eşinin dinlenmesi) Bu olayın bir boyutu bir özel görüşmenin ortam dinleme yoluyla kayda alınıp belli bir amaçla kullanıma sokulmasıdır. Aslında bir insanın özel yaşamı çerçevesinde yaptığı değerlendirmelere hüküm vermeye kimsenin hakkı yok. Ama maalesef Türkiye'de işler çığırından çıktı. Türkiye'de artık toplumun belli kesimlerinin yargı ile ilgili sizden bizden değerlendirmelerini yapmaya başlamış olması asıl acı olaydır. Beni üzen artık toplum vicdanında böyle değerlendirmelerin yapılabilir hale gelmiş olmasıdır. Hukuk, yargı işlemelidir.

* (Erdoğan'ın medya boykotu çağrısı) Başbakan, basının üçte ikisini kendi denetimi altına almış. Üçte birin yazacağı yanlıştan ne korkuyorsun sen? Hükümet desteği ile gazete çıkarırsın ama hükümet desteği ile inandırıcılık kazanamazsın. Kimsenin yalan yazıldı, kapatın, imha edin, bitirin deme hakkı yok. Muhalefet bitmeyecektir, giderek artacaktır.

* AKP seçim hovardalığı ile kampanya götürüyor. Böyle demokrasi, siyaset olmaz. Bunların hesabı sorulur. Başbakanından bakanlarına 'bu bizi ilgilendirmez' diye YSK'ya meydan okuyorlar. YSK kararları iktidarı ilgilendirmiyor, kimi ilgilendiriyor? Bu bir hukuk skandalı, krizidir.