kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"ABD askeri üssü kapatılamaz"

Giriş Saati : 09.02.2009 13:51
Güncelleme : 09.02.2009 22:26
Yeni Haber
Kırgızistan'ın eski Dışişleri bakanlarından Alikbek Cekşenkulov, ABD'ye ait Gansi Askeri Üssü'nün kapatılamayacağını illeri sürdü...
Eski bakanın Kırgızistan basınında yer alan açıklamalarında, Kırgızistan'ın, ABD'ye ait askeri üssün kapatılmasına ilişkin nihai kararı kolay kolay veremeyeceği öne sürüldü.

"Kırgızistan, ABD askeri üssünü ülkeden çıkarmaya ilişkin kararı alamaz."

Cekşenkulov, parlamentonun hükümetin üssü kapatılmasına ilişkin karar tasarısını ele alış şeklinden yola çıkarak böyle bir fikre geldiğini söyledi. Cekşenkolov, karar tasarısının, hemen meclis gündemine alınamamasının bu sürecin Kırgızistan için kolay olmayacağını gösterdiğini kaydetti.

Eski bakan, gerek üssün kapatılması veya yerinde kalması konusunda asıl kararı verecek olanların ise ABD ve Rusya olduğuna vurgu yaptı. Üssün kapatılması veya kapatılmamasıyla ilgili nihai kararın, bu iki ülkeyle yürütülecek müzakereler sonucu şekilleneceğini kaydetti.

Bu arada ABD'ye ait Gansi Askeri Üssü'nün kapatılmasına ilişkin hükümetin karar tasarısı parlamentoda komiteler düzeyinde görüşülüyor. Karar tasarısının meclisi gündemine ne zaman geleceği konusu ise belirsizliğini koruyor.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev Şubat ayı başında Moskova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Bişkek yakınlarındaki ABD askeri üssünün kapatılmasına karar verildiğini açıklamış, Kırgız Hükümeti ise üssün kapatılmasına ilişkin karar tasarısını 3 Şubat'ta meclise gönderilmişti.

Bu arada bazı basın yayın organlarında ABD'nin yeni üs konusunda Özbekistan'la görüşmelerde bulunduğu şeklindeki haberler ilgili makamlarca doğrulanmadı.

CİHAN