kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Levent Ersöz taburcu edildi

Giriş Saati : 09.02.2009 21:52
Güncelleme : 10.02.2009 00:48
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ambulansla Silivri Cezaevine nakledildiğini bildirdi.

Dizdar, yaptığı açıklamada Metris Cezaevinde tutuklu bulunan müvekkilinin ciddi sağlık sorunları nedeniyle 3 hafta önce Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındığını hatırlattı.

Hiper tansiyon, koroner arter (kalp rahatsızlığı) ve prostat kanseri hastalıkları bulunan müvekkilinin ''tedavisinin kesilerek'' hastaneden çıkarıldığını ve ambulansla cezaevine gönderildiğini söyleyen Dizdar, ''Müvekkilimin hayatı tehlikeye atıldı. Böbrekleri kanar bir vaziyette, elinde böbreklerine bağlı poşetle, hastaneden çıkarıldı. Bu halde sevk edilirken yolda ölebilirdi'' dedi.

Avukat Dizdar, hastanenin Levent Ersöz hakkında kalp rahatsızlığı ile ilgili tedavisinin sürmesi, prostat kanseri hastalığı ile ilgili de cerrahi müdahalenin gerektiği şeklinde bir rapor hazırladığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Hastanenin Sağlık Kurulunun Levent Ersöz hakkında 'Hastanın bağlı bulunduğu tam teşekküllü bir hastanede tedavisi ve cerrahi müdahale yapılması' gerektiği yönünde rapor vermesine rağmen, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesine sevk etmiyor, Silivri Cezaevine gönderiyor. Bir anlamda 'Ben karışmam orası karar versin' diyor. Bakırköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm. Bana 'Orada daha güvenlikte olur' dedi. Müvekkilim, görevi icabı birçok örgütün ölüm listesinde. Sağlık ve güvenlik hakkı çerçevesinde GATA hastanesine sevki gerekiyor.''

ERSÖZ'ÜN SİLİVRİ DEVLET HASTANESİNE SEVK EDİLDİĞİ BELİRTİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Silivri Cezaevine nakledilen müvekkilinin, oradan da Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi.

Dizdar, ciddi sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden ''tedavisi kesilerek'' çıkarılan ve ambulansla Silivri Cezaevine gönderilen müvekkilinin, buradan Silivri Devlet Hastanesi'ne sevkine karar verildiğini belirtti.

Dizdar, ''Cezaevi revirinin şartları, Levent Ersöz'ün bakımı için yeterli olamazdı. Müvekkilimin tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Müvekkilinin yolda tansiyonunun yükseldiğini, kanamasının olduğunu anlatan Dizdar, hastaneye sevk kararının cezaevi doktorları tarafından bakım ve tedavinin revirde yapılamayacağı gerekçesiyle verildiğini tahmin ettiğini söyledi.
Avukat Dizdar, bu arada Silivri Cezaevine gittiğini ve cezaevi yetkililerine Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Levent Ersöz hakkında verdiği ''tam teşekküllü bir hastanede tedavi ve cerrahi müdahale'' raporu gösterdiğini ancak müvekkili ile görüşemediğini belirtti.