kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Söz konusu uygulama, 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek.

Aynı branşta, 10 gün içinde tek muayene

AA
07.02.2009
Birden çok hastanede aynı alanda muayene olanların SGK'ye maliyeti için formül bulundu: 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayeneye izin yok..
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, bir hastane ile yetinmeyip aynı branşta muayene için birkaç hastane dolaşıp kuruma fatura çıkaranların sağlık harcamalarını artırdığını belirterek, "1 Nisan'dan itibaren, 10 günde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak'' dedi. Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından gerek sigortalıya hizmette gerekse gereksiz sağlık harcamalarıyla kurumun zarara uğratılmasını engellemede önemli mesafe aldıklarını anımsatan Acar şunları söyledi: "Kurumun mali yükünü artıran faturaların önemli bir bölümünün hastalık hastası diye tabir edilen kişilere ait olduğunu görüyoruz. Aynı branşta aynı gün ya da birkaç gün içinde birden fazla hastanede muayene olanlar, kurumun faturalarını gereksiz yere şişiriyor. Ancak, Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, 1 Nisan 2009'dan itibaren, 10 gün içinde aynı branşta birden fazla muayene olunamayacak. Hastanelerin acil servislerine yapılacak başvurular ise bundan ayrı tutulacak. Daha önce böyle bir kontrol mekanizması yoktu.''

1.1 MİLYON TL ZARAR
Başkan Acar, muayenenin yanı sıra hangi filmin ne kadar arayla çekilebileceğinin de formatını oluşturduklarını belirterek şöyle devam etti: "Bazı hastanelerin, paket hizmet kapsamındaki kalemleri bile tek tek fatura ederek kurumu zarara uğrattıklarını belirledik. 14 hastanede 1.1 milyon TL hak edilmeyen ödeme tespit ettik."