kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Irmağa uçan araçtan çıkıp yüzerek kurtuldular

Giriş Saati : 07.02.2009 10:55
Güncelleme : 07.02.2009 22:20
Yeni Haber
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Gülüç ırmağına uçan araçtaki 2 kişi, yarıya kadar suya gömülen araçtan kendi imkanlarıyla çıkıp yüzerek kurtuldu. Irmak kenarındaki sandalın araçlarının hızını kesmesi sayesinde suya gömülmekten son anda kurtulan 2 kişi gazeteciler tarafından götürüldükleri fırında ısındı.

Kaza, saat 03.00 sularında meydana geldi. İstanbul'dan Ereğli'deki akrabalarına ziyarete gelen Ferda (27) ve Eray Kılavuz (33), İstanbul'a dönüş yapmak üzere yola çıktı. Ancak sürücü Ferda Kılavuz'un, Gülüç mevkiinde yapımı devam eden yolda kaldırımı fark edemeyip direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle araç Gülüç Irmağı'na uçtu. Yaklaşık 5 metre derinliği olan ırmak kenarındaki sandala çarpan araç, batmaktan kurtuldu. Suya gömülmekten kıl payı kurtulan Ferda ve Eray Kılavuz, yarıya kadar su ile dolan araçtan yüzerek çıktı.

Kaldırımı fark edemediğini belirten araç sürücüsü Ferda Kılavuz, "Fazla hızlı değildik. Ama kaldırmı da fark edemedim. Kaldırıma vurmamak için direksiyonu kırdım. Ancak biraz fazla kırmışım. Araç yoldan çıkarak bayırdan aşağıya inmeye başladı. Ne kadar frene bastımsa da durmadı. Aracın suya batacağını anlayınca kapıları açtık. Araçtan yüzerek çıktık. Bizde herhangi bir yaralanma söz konusu değil." dedi.

Islanan ve üşüyen Ferda ve Eray Kılavuz'u basın mensupları ısınmaları için bölgede bulunan ekmek fırınına götürdü. Burada Ereğli'deki akrabalarını arayan Ferda Kılavuz, kaza yaptıklarını, elbise getirmelerini istedi. Kaza mahalline gelen yakınları çok endişe ettiklerini söyledi.

Olay yerine gelen Gülüç Polis Karakolu ve İlçe Trafik ekipleri, aracın çıkarılması için kaza yerine çekici çağırdı. Ancak gelen ilk çekici ile araç kurtarılamadı. Daha sonra gelen büyük vinç ile araç uzun uğraşlar sonucu ırmaktan çıkarıldı. Araçta büyük hasar oluştuğu gözlendi.

Araç, çekici vasıtası ile kamyon garajına götürülürken, alkol muayenesi yapılan sürücü Ferda Kılavuz'un alkosüz olduğu anlaşıldı. Sürücüsü Kılavuz, karayollarını mahkemeye vereceğini belirtti. Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili tahkikatı sürdürüyor.

(CİHAN)