kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tolon'un tahliye sebebi açıklandı

Giriş Saati : 07.02.2009 16:57
Yeni Haber
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, müvekkili hakkındaki tahliye kararının, esasa ilişkin hukuki gerekçelerle verildiğini belirterek, ''Tahliye sebebi, sağlık sebebine dayalı değildir'' dedi.

Sezer, emekli Orgeneral Tolon'un tedavi altında bulunduğu GATA Haydarpaşa Hastanesi önünde gazetecilere açıklama yaptı. Müvekkili Tolon'un dün gece tahliye edildiğini anımsatan avukat Sezer, şöyle konuştu:

''İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmekte olan davanın dosyasına sunulan bilgi, resmi belge ve deliller ile ortaya çıkarılan gerçekler karşısında, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesince 6 Şubat 2009 tarihinde müvekkilimiz emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında suç şüphesinin ortadan kalktığı, kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle esasa müteallik (ilişkin) hukuki gerekçelerle tahliye kararı verilmiştir. Tahliye sebebi, sağlık sebebine dayalı değildir.''

Avukat Sezer, müvekkilinin Adli Tıp Raporu'nda belirtilen tetkik ve müşahedesinin devam ettiğini belirterek, ''Bizim için esas olan mahkemede alınacak beraat kararıdır'' dedi.

Hastanede tetkiklerin devam ettiğini, sebebi araştırılan konular bulunduğunu ifade eden Sezer, doktorların önümüzdeki günlerde incelemelerini tamamlayacağını söyledi. Tolon, bir süre önce, rahatsızlığı nedeniyle, tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinden GATA Haydarpaşa Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.

TOLON'U DEVRE ARKADAŞLARI ZİYARET ETTİ


Bu arada, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un devre arkadaşları olduklarını belirten Çetin Güçerdem ve Nami Ay, Tolon'u ziyaret etti.

Tolon'un sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu dile getiren Güçerdem, ''Tolon Paşa'yı biraz zayıflamış gördük ama bu tür şeyler kolay değil. Tolon Paşa, tahliye kararını dün saat 22.30-23.00 sıralarında öğrendiğini anlattı'' dedi.

(AA)