kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İsrail pilotlarını Türkiye eğitiyor'

ANKARA
03.02.2009
Erdoğan'a Davos'ta haksızlık yapıldığını söyleyen Baykal, "Yanlış olan Peres'in karşısına tartışmak için TC başbakanının çıkmasıdır" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a Davos'ta haksızlık yapıldığını yineleyerek, "Yanlış olan Peres'in karşısına tartışmak için Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının çıkmasıdır" dedi. Erdoğan'ın olayı "Türkiye'nin onurunu koruma" olarak sunduğuna dikkat çeken Baykal, "Türk askerinin kafasına çuval geçirilirken Türkiye'nin onuru için ne yaptın. Türkiye'nin onurunu korumak için İsrail ile konuşmak yetmez, gerekirse Bush'la da konuşacaksın" dedi. Baykal, CHP grubunda şu mesajları verdi:

* Arap ülkeleri sorunun İsrail-Arap sorununa dönüşmemesine dikkat ediyor. Bizim Kıbrıs, PKK sorunlarımız var. Şimdi biz her sorunun tarafı haline gelirsek, acı çekenler seni çok alkışlar ama ülken de o sorunların altına girmiş olur. Bizim sorunun bir tarafı haline gelmemiz yanlıştır, hele tartışmalı tarafı haline gelmemiz kabul edilemez.

* Davos'un temel yanlışı, Peres'in karşısında onunla hesaplaşmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanının çıkmaya talip olmasıdır. Bu tartışmayı, 'acaba içerde İsrail'e karşı görüntüyle avantaj sağlar mıyız' düşüncesiyle yürütmek Türkiye için fevkalade yanlış olur.

* İsrail'le ilişkiler olağanüstü bir düzeye çekilmiştir Gazze'de çocuklara bomba atan pilotlar Konya'da eğitilmektedir. Askeri modernleşme projeleri bu hükümet tarafından imzalanmıştır.

IRAK'TA ÖLENLER

*
Gazze'deki olaylara hepimiz üzülüyoruz. 1300 insan öldürüldü, 600 çocuk öldürüldü. Ama biz Irak'ta öldürülen 1 milyon Müslüman için de ağlıyoruz. Gazze'de öldürülen çocuklar için gözyaşı dökenler 1 milyon insanın ölmesine yol açan süreçte nasıl tavır takınmışlardı.

* Başbakan Hamas'ın terör örgütü listesinin gözden geçirilmesini istiyor. Bunun sonucunu hesaplıyor mu.

* Türkiye için çalışan insanları hedef haline getirmenin bir başbakana yakışmadığını söylemek isterim.