kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ahmedinecad Erdoğan'ı takdir etti

Giriş Saati : 31.01.2009 11:11
Güncelleme : 31.01.2009 16:34
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Davos'ta gösterdiği tavırdan dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan'ı takdir ettiğini söyledi.

Ahmedinecad, Erdoğan'ın gösterdiği tepkinin "değerli bir ölçü" olduğunu ifade etti. İran Cumhurbaşkanı, Erdoğan'ın Davos'ta sarf ettiği sözlerin de "Türk ulusunun ve Müslümanların söylemek istediği şeyler" olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tavır, Arap dünyasının yanı sıra İran'da da destek görmüştü. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de dün yaptığı açıklamayla Erdoğan'ı takdir ettiklerini ifade etmişti.

İRAN, TBMM'YE TAKDİR MEKTUBU GÖNDERDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tutumundan dolayı takdir ve teşekkür açıklamaları yapan İran, TBMM'ye de bir mektup gönderdi. İran Parlamentosu'ndaki İran - Türkiye Parlamento Dostluk Grubu, TBMM'ye bir mektup göndererek takdirlerini iletti.

Mektup, İran - Türkiye Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Ali Akber Agai tarafından gönderildi. Mehr ajansına konuyla ilgili bir açıklama yapan Agai, "Siyonist rejimi cinayetlerine karşı T.C. Başbakanı'nın Davos'taki son tutumu İslam dünyasının tutumu olarak güçlendirilmeli." dedi. Agai, İsrail'in cinayetlerini Cumhurbaşkanları Şimon Peres'in huzurunda şiddetle eleştiren ve neticede Davos oturumunu terk eden Başbakan Erdoğan'ı takdir ederek, Erdoğan'ın bu eyleminin "mazlum Filistinli kadınlar ve çocukların Siyonist rejimi tarafından vahşice öldürülmesine karşın tüm insanların duygularına tercüman olduğunu" dile getirdi.

Erdoğan'ın bu tutumunun, İslam dünyasının kesin yaklaşımı olduğunu ifade eden İranlı yetkili, başbakanın bu tavrını takdir etmek amacıyla Türk meslektaşına bir mektup gönderdiğini kaydetti.

(CİHAN)