kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP adaylarının plastik ampulleri pimi çekilince patlayıp CHP yazan konfeti saçıyor.

Baykal seçim turunu 35 ile göre planladı

ŞENOL ATEŞ
31.01.2009
İzmir'i garanti gören CHP lideri Baykal, iyi bir çalışma ile alınabilecek iller arasında gördüğü İstanbul ve Ankara'ya ağırlık verecek. Baykal'ın 35'e yakın şehre gidebileceği belirtiliyor..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yerel seçim çalışmalarında 'iyi bir çalışma ile alınabilecek iller' kapsamında gördüğü İstanbul ve Ankara'ya ağırlık verecek. Baykal'ın, hava koşullarına bağlı olarak 35'e yakın ilde seçim çalışması yapabileceği ifade edilirken, 5 kadın adayın illerine özellikle gitmek istediği belirtiliyor. Baykal ve CHP kurmayları aday çalışmalarını sürdürürlerken, bir taraftan da seçim kampanyasında gidilmesi gereken iller üzerinde de kafa yoruyor. AKP'den istifa edip CHP'nin adayı olan Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'na destek için bu ile gitme sözü veren Baykal'ın seçim kampanyasını buradan başlatabileceği belirtiliyor. Kars'ın yanı sıra Tunceli, Ardahan ve Iğdır'dan da umutlu olan Baykal seçim turuna bu illeri de dahil edecek.

HEDEF BÜYÜKŞEHİRLER
İzmir'in kazanılmasını kesin gören Baykal'ın en çok büyükşehir belediyeleri üzerinde yoğunlaştığı bildiriliyor. Baykal, özellikle İstanbul ve Ankara üzerinde dururken, bunların yanı sıra Adana, Mersin, Kocaeli, Bursa, Gaziantep ziyaretleri yapacağı öğrenildi. CHP liderinin seçim için gideceği iller belirlenirken, kadın adayların bulunduğu illeri ziyaret etme konusunda hassasiyet gösterilmesini istediği belirtildi. Baykal'ın böylece Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Bursa'da Sena Kaleli, Kastamonu'da Müjgan Alagöz, Antakya'da İris Şentürk ve Erzincan'da Nuran Uygun'la çalışmaya özel önem vereceği konuşuluyor. CHP, Şanlıurfa'da da Nazan Odabaşı üzerinde karar kıldı. Şanlıurfa adayı ile birlikte CHP'nin illerde gösterdiği kadın aday sayısı 6'ya yükselmiş oldu. Baykal'ın hangi illere gideceği, 'kazanılması yüksek' iller olarak görülen Artvin, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Muğla, Adana, Mersin, Gaziantep, Burdur, Bilecik, Çorum, İzmir, Tunceli, Hatay, Yalova ve Kırşehir ile 'iyi çalışma ile kazanılabilecek iller' olarak görülen Eskişehir, Samsun, İstanbul, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Antalya, Ankara, Ardahan, Kars, Iğdır arasından seçileceği ifade ediliyor.

İLÇE MESAİSİ
Bu arada CHP'de İstanbul, Ankara ve İzmir'in ilçelerinin belediye başkan adaylarını belirlemek için yoğun bir mesai yapılıyor. Gece gündüz süren 'çekirdek kadro' çalışması sonrasında Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Avcılar'da mevcut başkanlarla 'devam' denildi. Arif Sağ Sancaktepe'den, Faruk Demir ise Esenyurt'ta CHP'nin başkan adayı oldu. İzmir'in Konak ilçesi adayının belirlenmesi ise uzun tartışmalara yol açtı. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İl Başkanı Kemal Karataş'ın aday gösterilmesine karşı çıktığı ve mevcut başkan Muzaffer Tunçağ'ı istediği kaydedildi.