kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırca'dan Erdoğan'a destek

Giriş Saati : 31.01.2009 16:33
Yeni Haber
Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Üsküdar Belediye Başkan adayı olan usta oyuncu Levent Kırca, Davos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını beğendiğini söyledi.

Aydın insanların parmağını taşın altına sokması gerektiğini de belirten Kırca, "Biz Üsküdar'da çalışacağız, halkta bizi denetleyecek. Eğer ben seçilemezsem Üsküdar kaybeder" dedi. Ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca, "Bir başkadır benim memleketim" adlı oyunla Muğla'nın Bodrum ilçesinde tiyatroseverlerle buluştu. Nurol Kültür Merkezi'nde 15 kişilik kadro ile sahnelenen iki perdelik müzikli komedi oyununu, Ortakent-Yahşi Belde Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişi izledi.

İlk perdesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde iş gezisine çıkan zengin bir ailenin araçlarının bozularak yolda kalmaları sonucu onlara evini açan köylü bir aile ile arasında yaşananların mizahi bir dille anlatıldığı oyun 70. kez sahnelendi. İkinci perdesinde ise Türkiye'deki adalet sistemi ve mahkemelerin birçok gereksiz dosya ile meşgul edilmesinin mizahi şekilde anlatıldığı oyun sonunda izleyiciler, oyuncuları ayakta alkışladı. Bazı izleyiciler, daha sonra kulise giderek Levent Kırca ve beraberindeki oyuncuları tebrik etti.

Çocuklarında yoğun ilgi gösterdiği Levent Kırca, yanına gelen amatör tiyatrocularla bir süre sohbet etti. 41 yıllık tiyatro, 25 yıla yakın süredir de televizyon oyunculuğu yaptığını belirten Kırca, televizyonda ve tiyatroda muhalefet yaptığını ve halkın sorunlarını dile getirdiklerini söyledi. Kırca, siyasete girmesini ise şöyle açıkladı:

"Televizyon ve tiyatroda sürdürdüğümüz çizgiyi bu sefer politikada sürdürelim istedik. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer telefon açıp 'Arkadaş sen dürüst bir insansın. Bu dürüstlüğünü, halktan yana oluşunu Üsküdar Belediye Başkan adayı olarak da sürdür' dedi.

Bende memnuniyetle kabul ettim. Çünkü Demokratik Sol Partisi şu anda benim için çok iyi bir adres. Ecevit gibi çok dürüst bir insanın kurduğu bir partinin çatısı altındayız. Sonuç itibari ile Üsküdar halkıyla çok başarılı işler yapacağız. Siyasetçiler konuştuklarını da yerine getirmiyorlar. Onun için siyasete giriyorum ki konuştuğunu yapan bir siyasetçi olsun diye. Onun için farklı insanların, bizim gibi aydın insanların parmağını taşın altına sokması gerekiyor. Biz Üsküdar'da çalışacağız, halkta bizi denetleyecek. Eğer ben seçilemezsem Üsküdar kaybeder."

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı oturumu terk etmesi konusundaki düşünceleri sorulan Kırca, "Ben beğendim, hoşuma gitti. Ayrıntılarını çok bilmiyorum Çünkü o gece Kuşadası'nda oyunumuz vardı. Sabahleyin erkenden buraya geldik. Duyduğum ve okuduğum kadarıyla Başbakan'ın tavrını beğendim" dedi.

(İHA)