kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mustafa Sarıgül seçim kampanyası startını verdi

Giriş Saati : 31.01.2009 14:18
Güncelleme : 31.01.2009 16:33
Yeni Haber
Seçim kampanyasının startını veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "DSP yapılacak yerel seçimlerde tohumları ekecek, yapılacak ilk seçimlerde de iktidar olacaktır" dedi.

Sarıgül, seçim kampanyası startını Hilton Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla verdi. Belediye meclis üyelerinin tanıtıldığı toplantıya Münih Belediye Başkanı Cristian Ude katıldı. Konuşmasında, Şişli Belediyesi'nde Şişli halkının yararına olmayan hiçbir projeye imza atılmayacağını belirten Sarıgül, "Şişli Belediyesi çalışanları sorun değil, çözüm üretirler. Seçim kampanyamızda lüzumsuz siyasi tartışmalara yer yoktur. Sadece eserlerimiz, hizmetlerimiz konuşsun istiyoruz. Sayamayacağımız kadar çok hizmet verdik. Sosyal belediyecilik anlamında unutulmayacak aktiviteler yaptık. İnsanın olduğu her yerde düğün de cenaze de biz olduk" dedi.

Mustafa Sarıgül, DSP'nin eski genel başkanlarından Bülent Ecevit'in siyasi anlayışını her zaman benimsediklerini ifade ederek, "DSP çağdaş demokrasiyi savunan, Atatürk ilkelerine bağlı, inançlarımıza saygılı, laikliği savunan, ayırım gözetmeyen, doğrultu tutarlığından asla taviz vermeyen bir siyasi harekettir. İlkeli, güvenilir genel başkanımız Sayın Zeki Sezer de siyasi bütünleşmenin en doğru adresidir. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde DSP tohumları ekecek, yapılacak ilk seçimlerde de iktidar olacaktır.

Ülkemizin bir çok köşesinden DSP'den farklı beklentileri olan yurttaşlarımız var. Bunca hizmete rağmen Şişli'de yaptıklarımız bitmedi, tamamlayacak bir çok eserimiz var. Önümüzdeki dönemde sadece Şişli için değil, hatta Avrupa'da örnek sayılacak önemli projelere hep birlikte imza atacağız. Bu projeler Şişli'nin ekonomik, sosyal yapısını değiştirecek nitelikte olan sosyal projelerdir" diye konuştu. Şişli'deki seçim döneminin önemli olduğunu da belirten Mustafa Sarıgül, şunları söyledi:

"Bugünkü Şişli 21. yüzyıl Türkiye'sinin çağdaş ve demokratik yüzüdür. Bir insan geçmişe saygı duyamazsa, geleceğine saygı duyamaz. Bir siyaset adamı ahtı vefaya önem vermezse başarılı olma şansı olmaz. Buradaki belediyecilik modeli önemlidir. Bu model, buradaki sorunları halkla birlikte çözme modelidir. Şişli Belediyesi Türkiye'de en çok sözü edilen belediyedir. Bunda sadece benim değil, muhtarlarımın, belediye meclis üyelerimin, sivil toplum örgütlerinin de emeği vardır. 20 binin üzerinde Şişlili yurttaşımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 810 sandığımızın başında en az 4 arkadaşımız bulunacak. Seçim bizim için bayramdır. Bu demokrasi bayramında çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Yurttaşlarımızla bu demokrasi bayramını doyasıya kutlayacağız. Şişli'de son 10 yıl içinde ortaya koyduğumuz çok hizmet var. Çok eser var."

Toplantıda hazır bulunan Münih Belediye Başkanı Ude de, Sarıgül'e destek vererek, "2007 yılında Sayın Sarıgül'ün konuğu olarak Türkiye'ye geldim. Birlikte Ermeni Ortodoks Patrikhanesi'ni, Katolik Kilisesi'ni ve Alevi Cemevi'ni ziyaret ettik. Farklı dillerde, farklı dinlerde insanların birlikte yaşayabildiğini gördük. Hrant Dink'in mezarını ziyaret ettik. Sarıgül ile Ermeni vatandaşların çoğunlukta olduğu bir mahallede gezerken buradaki azınlıklar tarafından nasıl sevildiğini gördüm. Çalışmalarından dolayı
kendisini takdir ediyorum. Kendisine zafer dilemiyorum zaten o zafere sahip olacaktır. Ben ona muhteşem bir zafer diliyorum" dedi.

(İHA)