kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"CHP, sadece karadan ve havadan ulaşımı bilir"

CİHAN
Giriş Saati : 31.01.2009 16:29
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel yönetimler konusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Çünkü bunların liderleri, genel başkanları sadece karadan ve havadan ulaşımı bilir. Ama denizin altından ulaşımı görmediler, alışık değiller." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanuni Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim hızlı feribotları ile Fatih yolcu vapurunun hizmete alım törenine katıldı. Törene ayrıca; Emine Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun ithal olarak İstanbul'a aday gösterildiğini ima eden Erdoğan, "Biz bunu aynı anda yaşıyoruz. Bir tarafta Asya, diğer tarafta Avrupa'yı görüyoruz. Burada tabi Asya ile Avrupa'yı karıştıranlar olabilir. Önümüzde bunları da görebilirsiniz. İstanbul'u iyi tanımak, anlamak, bilmek lazım. Bu arada İstanbul'u tanımayanlara söylüyorum. Bazı ithaller yapılıyor, buna söylüyorum. Bu denizin altından ta karşı tarafa Üsküdar'a geçen 11 tüp var. Eğer arzu edersen o tüpü sana gösteririz. Bunları da öğrenmekte fayda var. Çünkü bunların liderleri, genel başkanları sadece karadan ve havadan ulaşımı bilir. Ama denizin altından ulaşımı görmediler, alışık değiller. Ama AK Parti iktidarı, AK Belediyecilik bunları da gösteriyor. Havada da, karada da, denizde de, denizin altında da ulaşımda biz var. Bu adımları attık, atıyoruz. Bunları halkımıza yaşattık, yaşatıyoruz. Niçin? her şey Türkiye için." şeklinde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da trafiği raylı sisteme entegre hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Erdoğan ve Topbaş, kaptan şapkası takarak Sultan Süleyman ve Yavuz Sultan Selim hızlı feribotları ile Fatih yolcu vapurunun hizmete alınması nedeniyle kurdela kesti. Erdoğan daha sonra, Fatih vapuru ile Boğaz'da tur attı.

Yenikapı-Yalova arasını 75 dakikada kat edecek hızlı feribotların özellikleri ise şöyle; Katamaran tipinde, güvertesi açık, iki yönlü yanaşma imkânına sahip, 112 araç ve 600 yolcu kapasitesine sahip. 2 bin 950 Groston ağırlığında, Araç güvertesi 4,30 metre uzunluğunda ve 1,85 metre genişliğinde. 22 deniz mili hızı yapabiliyor. Gemiler Damen Shipyards firması tarafından Çin'in Hong Kong kentinde inşa edildi. İki feribotun toplam maliyeti 66 milyon dolar.