kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Türk Sineması ilk kez terörle yüzleşiyor

ÖZLEM ESMERGÜL - MAGAZİN
29.01.2009
Senarist Avni Özgürel yeni filmi 'Büyük Oyun'da terörün acımasız yüzünü ve genç kızların nasıl canlı bomba olduklarını anlatıyor: Bu filmde katliam ve entrika var!..
Gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başlayarak, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine kadar tırmanan terör olaylarını ve o süreçte yaşananları konu alan 'Zincirbozan' filminin yapımcısı ve senaristi Avni Özgürel 'Büyük Oyun' adlı yeni filmiyle bir kadın canlı bombanın yaşadıklarını beyazperdeye taşıyor. Amerikan saldırısında ailesini kaybeden Iraklı Türkmen kızı Cennet'in iltica ederken bir terörist grup tarafından kandırılarak İstanbul'a canlı bomba olarak gönderilmesini ve gelişen trajik olayların anlatıldığı 'Büyük Oyun'un yönetmen koltuğunda Atıl İnanç oturuyor.

GENÇLER ROL ALIYOR
Çekimleri Musul, Erbil, Urfa, Adıyaman, Malatya ve İstanbul'da beş hafta süren filmde Iraklı Türkmen kızı 'Cennet'i, Suzan Genç canlandırıyor. Oyuncu seçiminde hayli terleyen filmin yapımcısı ve senaristi Avni Özgürel, Türkiye'de Arapça, Türkçe bilen oyuncu bulmanın zorluğunu yaşamış. Sonunda hem karaktere uygun hem de Arapça-Türkçe konuşmayı bilen oyuncu Suzan Genç'te karar kılmış. Adana Altın Koza Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' kazanan Selen Uçar'ın da rol aldığı filmde diğer rolleri Rana Cabbar, Serkan Genç, Haktan Pak, Serdal Genç paylaşıyor. Kültür Bakanlığı desteğiyle çekilen 'Büyük Oyun', terörün acımasız ve entrikacı yüzünü şubat ayında beyazperdede izleyicisi ile buluşturacak.
Haberin fotoğrafları