kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Savcılar arasında ayrım yapılamaz"

Giriş Saati : 28.01.2009 11:27
Güncelleme : 28.01.2009 21:44
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Tüm savcılarımız, hukuk sınırları içinde hareket eder, eldeki delil durumuna göre, bilgilere, belgelere göre yargılama işi yapar'' dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının özel yetkili mahkeme için 3 savcı görevlendirilmesi talebinin Adalet Bakanlığınca da uygun görüldüğünü söyledi.

Öncelikle hakim ve savcılara güvenilmesi gerektiğini belirten Şahin, ''Onlar, adaletin gerçekleşmesi için ellerinden geldiği kadar Türk yargısına hizmet ettikleri gibi bundan sonra da üstlenecekleri her görevde aynı performansı göstereceklerdir. Farklı yorumlar yapmayı isabetli bulmuyorum.'' dedi.

Bakan Şahin, ''savcılar arasında kıdem söz konusu olacak mı'' sorusuna da ''O kadar çok yorum yapılıyor ki yargı mensuplarının aklının köşesinden geçmeyen hususların kamuoyunda tartışılıyor olması, görüşler ileri sürülmüş olması, herhalde Türkiye'nin içinden geçtiği şu süreçte yeni bir durum olsa gerek'' yanıtını verdi.

Şahin, söz konusu savcı atalamalarının davanın seyrini etkileyebileceği yönündeki bir soru üzerine şunları söyledi:

''Böyle bir şey olabilir mi? Tüm savcılarımız hukuk sınırları içinde hareket eder, eldeki delil durumuna göre, bilgilere, belgelere göre yargılama işi yapar. Savcılarımızın arasında bir ayrım yapılmasını, (şu şu görüşte, bu bu görüşte, acaba şu şöyle mi davranır) diye değerlendirilmesini doğrusu yargıya saygısızlık sayıyorum.''

CHP'nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna Savcı Zekeriya Öz ile ilgili inceleme başlatılması yönünde başvuruda bulunduğunun anımsatılması üzerine Şahin, böyle bir başvurunun henüz kendilerine intikal etmediğini söyledi. Şahin, daha önce de buna benzer başvuruların geldiğini, bütün başvuruları incelettiklerini bildirdi.

Bakan Şahin, Deniz Feneri ile ilgili Almanya'dan talep edilen bilginin gelip gelmediği yönündeki soruyu da ''5 Aralıkta bir yazı gelmiş, bir ay içinde göndereceğiz denilmiş. Henüz daha Almanya'dan bize bir dosya gelmedi. Bekliyoruz'' şeklinde yanıtladı.