kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğrenci affından yararlananların kredi borcu ne olacak

AA
Giriş Saati : 28.01.2009 10:12
Güncelleme : 28.01.2009 21:44
Yeni Haber
Öğrenci affından yararlanacakların YURTKUR'dan aldıkları öğrenim ve katkı kredisinden doğan borçları öğrenim süresince ertelenecek. Bu öğrencilerin erteleme süresindeki borçları yıllık TÜFE oranına göre yeniden yapılandırılacak.

YURTKUR, 5806 sayılı ''öğrenci affına'' ilişkin kanundaki ''Yükseköğremin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na öğrenim kredisi veya katkı kredisi borcu bulunanların bu maddedeki belirtilen haklardan yararlanması halinde bu borçların ödenmesi ertelenir. Borç ertelemeyle ilgili usul ve esaslar YURTKUR tarafından belirlenir'' hükmü doğrultusunda bu kapsamdaki öğrencilerle ilgili çalışma yaptı.

Çalışma sonucunda alınan karar şöyle:
''Geçmiş yıllarda üniversitelerden ilişiği kesilen 5806 sayılı Kanun gereği ek fırsat kapsamına giren öğrencilerin kurumumuzdan almış oldukları öğrenim ve katkı kredisinden doğan borçlarına tahakkuk ettirilen gecikme zamlarının kaldırılarak, en son kredinin verildiği tarihten itibaren endeks uygulanmak suretiyle kayıt yaptırdığı sınıf dikkate alınarak normal öğrenim süresinin bitimine kadar ertelenmesi düşünülmektedir.''

Bu kanundan yararlanan ve işsiz olanlar öğrenim ve katkı kredisi borçlarının ertelenmesi için YURTKUR'a dilekçe ile başvurabilecek.
YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, okuldan ilişiği kesilen ve borcunu ödemeyenlere gecikme zammı uygulandığını hatırlatarak, bunu yüksek olduğu için değiştirdiklerini, borçların TÜFE oranına göre yeniden yapılandırılacağını söyledi.