kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan, Boğday'ın iki yaşındaki oğlu Süleyman'ı kucağına alıp, oyuncak hediye etti.

İdamdan kurtulan berber Erdoğan'a teşekkür etti

Hasan ERŞAN-Cevdet ÖZDEMİR SABAH
28.01.2009
Suudi Arabistan'da idamdan dönen berber Sabri Boğday, Türkiye'ye geldiği ilk gün affedilmesini sağlayan Erdoğan'a teşekkür ziyareti yaptı..
Suudi Arabistan'da dini değerlere küfür ettiği gerekçesiyle idama mahkûm edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle affedilen Sabri Boğday'ın 22 aydır süren acı dolu hasreti bitti. Dün İstanbul'a gelen Boğday, havalimanında eşi ve beş aylıkken bıraktığı şimdi iki yaşında olan oğluna uzun uzun sarılarak hasret giderdi. THY'nin TK 95 sefer sayılı tarifeli uçağıyla sabah 05.40'da Cidde'den İstanbul'a gelen Boğday, Atatürk Havalimanı'nda eşi Muazzez Boğday, iki yaşındaki oğlu Süleyman ve annesi tarafından karşılandı. Uçağın altından özel bir araçla alınarak Dış Hatlar Terminali yerine VIP Salonu'na getirilen Boğday, burada kendilerine tahsis edilen özel bir odada bir saat süreyle ailesi ile hasret giderdi.

OYUNCAK HEDİYE ETTİ
Aile daha sonra beraberindeki görevliler ile birlikte Ankara'ya uçtu. Sabri Boğday, ailesiyle birlikte Meclis'teki makamında ziyaret ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Türkiye'ye gelişinde sakallı olan berberin sakallarını kesmesi dikkat çekti. Başbakan Erdoğan, yaklaşık bir saat süreyle ağırladığı Boğday ailesine yakın ilgi gösterdi. Boğday'ın iki yaşındaki oğlunu kucağına alarak seven Erdoğan, oyuncak araba hediye etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretin ardından gazetecilerin ilgi odağı olan Boğday, "Sayın Başbakan'a teşekkür etmek için geldim. Çok mutluyum, çok özlemiştim. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

'TEKLİFLERE AÇIĞIZ'
Boğday, kabul etmesi halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de teşekkür ziyaretinde bulunacağını söyledi. Bu arada eşinin Türkiye'ye geleceği haberinin ardından önceki gece memleketi Hatay'dan THY'nin tarifeli seferiyle oğlu Süleyman ve kayınvalidesi ile birlikte İstanbul'a gelen Sabri Boğday'ın eşi Muazzez Boğday'ın, telefonla kendisine ulaşan basın mensuplarına "Tekliflere açığız. Eşim askerlik yapmadı bedelli askerlik yapacak, onun taksitleri olacak. Eşimin bir işi de yok" dediği iddia edildi.
Haberin fotoğrafları