kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

10 dağcı için anıt yapılacak

Giriş Saati : 28.01.2009 12:00
Güncelleme : 28.01.2009 21:44
Yeni Haber
Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda meydana gelen çığda hayatını kaybeden 10 kişi için anıt yaptıracaklarını bildirdi.

Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin de hayatını kaybeden dağcıların bağlı olduğu Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü üyesi olduğunu, olayın yalnız Trabzon'u değil tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Canalioğlu, Kurum olarak hayatını kaybeden dağcıları yaşatmak, adlarını ve anılarını gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla planladıkları anıtı, daha önce şehitler ve olimpiyatlar anısına oluşturdukları anıtların bulunduğu sahil mevkisinde yapacaklarını kaydetti.

DAĞCILAR İÇİN ANMA TÖRENİ DÜZENLEYECEK

Gümüşhane Dağcılık Kulübü (GÜDAK), Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcı için olay yerinde anma töreni düzenleyecek.

GÜDAK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbulut, yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ocak Pazar günü meydana gelen üzücü olayda yaşamını yitiren 10 dağcı için 1 Şubat Pazar günü anma töreni düzenleyeceklerini belirtti.

Söz konusu olayın tüm Türkiye'de büyük üzüntü yarattığını ifade eden Akbulut, şunları kaydetti:

''Kaza hepimizi derinden üzmüştür. Ben de ölen arkadaşlarımızla aynı kulüpte üyeydim. Kendilerini çok iyi tanıyorum. İlimizdeki dağcılık kulübü arkadaşlarımız ve hemşehrilerimizle, Zigana'da yaşamını yitiren dağcı arkadaşlarımız için saygı duruşunda bulunarak çığa kapıldıkları yere karanfil bırakacağız.''

(AA)