kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hüsniye Sarıbıyık

Kızı yürüyüşe gidemeyince annesi gitti...

Sırrıberk ARSLAN / SABAH
26.01.2009
Zigana'da çığda hayatını kaybeden 10 kişi arasında yer alan Hüsniye Sarıbıyık'ın bir hafta önce Mersin'den, Trabzon'daki kızının yanına ziyarete gittiği, yürüyüşe çıkmadan önce kızını arayarak, "Kızım arkadaşlarla yürüyüşe çıkıyoruz. Dönersem ararım. Ben gelene kadar torunuma iyi bak" dediği öğrenildi. Hüsniye Sarıbıyık'ın kızı Deniz'in dağ yürüyüşüne katılamadığı yerine annesini gönderdiği öğrenildi. 14 yıl önce doktor olan eşini kaybeden ve Mersin'de yalnız yaşayan 53 yaşındaki emekli hemşire Hüsniye Sarıbıyık, geçtiğimiz hafta tek çocuğu olan ve kendisi gibi ebe hemşire olarak Trabzon'da görev yapan kızı Deniz Eroğlu'nu telefonla arayıp "Torunumu özledim. Geliyorum" diyerek çarşamba günü Trabzon'a ziyarete gitti. Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi olan hemşire Deniz Eroğlu, kulübün hafta sonu Zigana Dağı'nda düzenlediği yürüyüşe rahatsızlığından dolayı katılamayacağını, ancak annesi Hüsniye Sarıbıyık'ın katılacağını söyledi.

'TORUNUMA İYİ BAK'
Yürümeyi çok seven biri olan Hüsniye Sarıbıyık pazar günü yürüyüşe çıkmadan önce kızı Deniz Eroğlu'nu arayıp "Dağ yürüyüşüne çıkıyoruz. Dönersem ararım. Ben gelinceye kadar Cansu'ma iyi bak. Benim yerime onu öp. Belki orada telefonlar çekmez, görüşemeyiz" dediği öğrenildi. Talihsiz kadının cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bugün toprağa verilecek.

DAHA ÖNCE KURTULMUŞTU
Sarıbıyık'ın 1992'de Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde şiddetli kar yağışının olduğu bir gece doğum için gittiği evde kerpiç evin balkon çatısının kar nedeniyle çöktüğü ve kar altında kalan kadının, köylülerin yarım saat süren çalışması ile çıkarıldığı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları